A házigazda Budaörs a papírformának megfelelően 3-1-es vereséget szenvedett a címvédő lengyel Tarnobrzeg együttesétől a női asztalitenisz Bajnokok Ligájában, a C csoport második, keddi mérkőzésén.
Az ETTU Kupa előző szezonjának magyar bronzérmese egy bravúrgyőzelemmel kezdett a világranglistán 67. Pergel Szandra révén, aki a nála 45 hellyel előkelőbben rangsorolt román Elizabeta Samaránál bizonyult jobbnak ötszettes csatában. A folytatásban aztán a kínai származású légiósokkal teletűzdelt vendégek irányítottak, előbb a nemzetközi szövetség rangsorában 30., német Han Ying verte három sima szettben Fazekas Máriát, majd az amerikai színekben versenyző Wu Yue (35.) ötben a zentai születésű Surján Szabinát (118.). Az utolsó meccsen aztán Pergelnek sem volt sok esélye a védekező stílusú Han ellen, ez az összecsapás is három játszmában ért véget.
A trió első találkozóját már szeptember közepén lejátszották, ezen a Tarnobrzeg 3-0-ra verte hazai környezetben az előző idényben negyeddöntős francia Metzet.
Eredmény:
C csoport:
SH-ITB Budaörsi 2i SC – KTS Enea Siarka Tarnobrzeg (lengyel) 1-3
—————————————————————-
Pergel Szandra-Elizabeta Samara 3-2 (-6, 8, 8, -10, 4)
Fazekas Mária-Han Ying 0-3 (-2, -5, -3)
Surján Szabina-Wu Yue 2-3 (9, -5, -8, 9, -9)
Pergel-Han 0-3 (-7, -4, -4)

A Budaörs vasárnap a TT Metz vendégeként folytatja szereplését. A trióból az első két együttes jut tovább a kieséses szakaszba.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!