Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi fordulója hihetetlenül pontgazdagra sikeredett.

A kétszeres hosszabbítás döntött:

A Toronto Raptors kétszeres hosszabbítás után, hihetelen egyéni teljesítmények mellett győzte le a Bradley Beal-el felálló Washington Wizardsot.

A mérkőzés elején a Toronto dominált és a 3. negyed végére már 98-84-re is vezetett a Toronto. A következő negyedben összeszedte magát a Washington és 14 ponttal nyerték meg a negyedik negyedet. Az első hosszabbítás szintúgy egálra végződött.  A következő etapban 136-138-nál Kawhi Leonard védő lepattanójából passzolta Serge Ibakanak a játékszert, aki egy hárompontossal döntötte el a mérkőzést. Az utolsó másodpercekben Danny Greennek volt még lehetősége növelni a Toronto előnyét, de első büntetőjét kihagyta. 2.8 másodperccel a vége előtt azonban bedobta a második büntetőjét, és ezzel beállt a végeredmény: 140-138 a Toronto javára.

Extrák:

Kawhi Leonard dupla-duplát (41 pont, 11 lepattanó) szerzett, ő volt a lelke a Torontói csapatnak. Nagyon sokat köszönhet neki a Toronto a mai mérkőzés után.

Bradley Beal tripla-duplája (43 pont, 10 lepattanó, 15 gólpassz) sajnos most nem ért fel győzelemmel. A dobóhátvéd a cserepletykák után végre megmutatta mire is képes. A kérőknek egyre jobb csomagot kell érte küldeniük, ha a Washington még mindig úgy gondolja, hogy elcserélnék.

A forduló kiemelkedő teljesítményei:

  • Steph Curry 11 (!) hárompontost dobott be a Dallas ellen. A triplagyáros nem csak a hármasvonal mögül volt eredményes, összesen 48 ponttal zárta a Dallas elleni összecsapást.
  • Luka Doncic 26 pontot dobott. A jó formában lévő újonc nem hiába áll bíztató helyen az      All-Star választásokon. A szerb fiatal egymás után hozza a 30 körüli pontszámokat, olykor picivel többet, olykor picivel kevesebbet. Mindenesetre jó lesz megjegyezni a fiatal nevét. Fogunk még róla hallani.
  • James Harden hihetetlen sorozata lehagyta Kobe Bryant megdönthetetlennek tűnő sorozatát. Kobe még 2003-ban 16 egymást követő mérkőzésen szerzett több mint aó30 pontot. A szakállas szupersztár, James Harden ezt a mai, Orlando elleni mérkőzésen megdöntötte. A vereség ellenére Harden 38 ponttal végzett, mindössze 3 eladott labdával.
  • Nikola Jokic karriercsúcsot, 40 pontot szerzett a Portland ellen. Emellett leszedett 10 lepattaót valamint 8 lepattanót. A szerb center nagyon jó számokat hoz minden meccs után, nem hiába az egyik legesélyesebb játékos az idei MVP címre.
  • Kevin Knox 31 ponttal zárta a Philadelphia elleni mérkőzést. Az elsőéves az utóbbi meccseken nagyon jól játszik és elképzelhető, hogy Doncic útjába szeretne állni az „év újonca” címért való küzdelemben.
  • Giannis Antetokounmpo 33 pontjával kiütötte az Atlantát. A „görög szörny” újra 30 pontos meccset hozott, nemhiába őt tartják a legesélyesebbnek az idei MVP címre. Mindenesetre az alapszakasz még hosszú, de Giannis eddig fáradhatatlannak tűnik.

 

A forduló eredményei:

Cleveland Cavaliers 101-95 Los Angeles Lakers

Philadelphia 76ers 108-105 New York Knicks

Milwaukee Bucks 133-114 Atlanta Hawks

Golden State Warriors 119-114 Dallas Mavericks

Houston Rockets 109-116 Orlando Magic

Portland Trail Blazers 113-116 Denver Nuggets

Toronto Raptors 140-138 Washington Wizards

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!