A tegnapi nap folyamán tovább robogott a Bajnokok Ligája, immáron 4 mérkőzés zajlott le az egyenes kieséses szakaszból, kedden a Paris Saint Germain a Manchester Unitedet verte idegenben 2:0-ra, a Roma pedig 2:1-re győzött hazai pályán a Porto ellen. 

Szerdára maradt a Tottenham – Dortmund (3:0) és az Ajax – Real Madrid (1:2) összecsapás, utóbbi pedig elég érdekesen alakult, egy vitatható videóbírós ítéletet követően.

Íme a kérdéses Ajax gól, amelyet annullált a játékvezető a felvételek megtekintése után.

 

És a VAR-képe.

Amennyiben a technológia és maga a lesszabály a támadófutballt segíti, a döntés megkérdőjelezhető, pláne, hogy maga Thibaut Courtois kapus sem reklamált az eset után, hogy őt bárki akadályozta volna. Mindenki döntse el maga, hogy miként látja a szituációt.

A nemzetközi sajtóban és a közösségi médiában szinte mindenhol téma, hogy az elmúlt években több játékvezetői döntés is segítette a madridiakat a Bajnokok Ligájában, ám az kétségtelen, hogy hatékonyan használták ki a lehetőségeiket, hiába futballozott sokkal szebben és jobban a hazai csapat, a fiatal játékosok nemzetközi rutinja hiányzott.

A jövőhéten újabb 4 összecsapást rendeznek majd a legjobb 8 közé jutásért:
2019.02.19, kedd: Lyon – Barcelona
2019.02.19, kedd: Liverpool – Bayern München
2019.02.20, szerda: Schalke 04 – Manchester City
2019.02.20 , szerda: Atletico Madrid – Juventus

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!