A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva a nyolcaddöntőben búcsúzott a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokság vasárnapi nyitónapján a Nippon Budókan csarnokban.
Az olimpiai bronzérmes dzsúdós egy mauritiusi és egy dél-afrikai rivális legyőzése után, a 16 között a 2017-ben Budapesten világbajnok, tavaly Bakuban pedig vb-második japán Tonaki Funával csapott össze, akit legyőzött eddigi két találkozójukon.
A harmadik meccsen a 32 éves tatabányai dzsúdós egy perc elteltével ápolást kért a kezére, majd a súlycsoportban világranglista-vezető Funa földharcot kezdeményezett, és a kétszeres Európa-bajnok magyar nem tudott kiszabadulni a leszorításból.
A nyitónap másik magyarja, a 60 kilós Szabó Csaba bemelegítés gyanánt fél perc alatt “elintézte” a kiribati Noketi Nanimatangot. Az U23-as Eb-ezüstérmes kecskeméti versenyző a folytatásban az izraeli Daniel Ben Daviddal akaszkodott össze, és egy-egy intést követően vazaarival kikapott. Ezzel a számára véget ért a világbajnokság.
Ezzel Szabó Csaba (60 kg) után a 2011-ben vb-bronzérmes Csernoviczki is helyezetlenül zárt, és a magyarok számára befejeződött a 33. világbajnokság nyitónapja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!