A magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Jan De Brandt úgy vélekedett, hogy csapata túl sok hibával játszott a Romániával szemben 3-1-re elveszített Európa-bajnoki mérkőzésen szombaton.

A 60 éves belga szakvezető szerint együttese nyitásban és nyitásfogadásban sem hozta azt a szintet, amire szüksége lett volna ahhoz, hogy legyőzze riválisát a csoportkör második fordulójában, a Papp László Budapest Sportarénában.
“Nekünk nincsenek nagy és erős ütőink, így a háló alatt kell megnyernünk a mérkőzéseket” – mondta az MTI-nek a mérkőzés utáni értékélésében a kapitány, arra utalva, hogy a sikerhez jobb mezőnymunka is kellett volna.
Hozzátette, az ellenfél játékosainak sokkal több a nemzetközi tapasztalatuk, ez pedig meg is látszott a kulcspillanatokban.
“Dühítő két ponttal elveszíteni a szetteket, de a román csapat sokkal komolyabb blokkokkal és támadórepertoárral rendelkezik, mint az észt válogatott” – nyilatkozta a kapitány.
Úgy vélekedett, ezzel a vereséggel még “semmi nincs veszve”, mindössze annyi történt, hogy két forduló után három pontja van csapatának, amelyet képesnek érez arra, hogy akár az azeri, akár a horvát együttest legyőzze.
Sándor Renáta, a kontinenstorna után visszavonuló négyesütő az MTI kérdésére kijelentette: úgy érzi, túl sokat készültek az észtekre, és a románokra már nem maradt elég idő.
“Vártuk, hogy nekünk jönnek majd, nem voltunk annyira felpörögve, amennyire kellett volna” – mondta a 28 éves játékos. Meglátása szerint a vasárnapi pihenőnap jót fog tenni a csapatnak, mert így eredményesebben fel tudnak majd készülni az azeriek elleni, sorsdöntőnek számító összecsapásra.
A magyar válogatott vasárnap szabadnapos, hétfőn 20.30-tól az azeriekkel találkozik, majd sorrendben a horvátokkal és a hollandokkal csap még össze a C csoportban, amelynek az első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!