James Harden 61 pontot szerzett a New York Knicks ellen. A játékos ezzel elérte azt a rekordot, amit még Kobe Bryant állított be. A New York Knicks ellenfeleként szerezett mindkettő játékos 61 pontot. Az amúgy is ponterős James Hardennek ezzel a mérkőzéssel döntött karriercsúcsot. Harden dobta be azt a ziccert, amivel nyert a Houston. A szupersztár végül a 61 pontja mellett 15 lepattanót szerzett. Rajta kívül Eric Gordon volt még egészséges, aki 20 ponttal és 4 lepattanóval zárta a találkozót.
Fájó vereség ez a New Yorknak. Az utolsó 16 mérkőzésükből 15-öt elveszítettek, sajnos ezt is szoros végjátékkal. Az elsőéves Allozo Trier a cserepadról beszállva szerzett 31 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát, ami neki szezoncsúcsa. Rajta kívül Tim Hardaway Jr. volt jó formában, 21 pontot szerzett a mérkőzésen.

Az izgalmas végjátékkal rendelkező mérkőzés összefoglalóját IDE kattintva lehet megtekinteni.

A forduló kiemelkedő játékos teljesítményei:
– Joel Embiid újra brutális számokat hozott. A Philadelphia magasembere 33 pontot, valamint 19 lepattanót szerzett, ami megkönnyítette csapatának a győzelmét a Spurs ellen.
– Megsérült Victor Oladipo, de így is nyerni tudott a Leonard nélkül felálló Toronto ellen. Thaddeus Young vette vállára a csapatot, 23 ponttal, 15 lepattanóval segítette csapatát győzelemhez.
– Terry Rozier hihetetlen első félideje volt a megmentő a Bostonnak. A fiatal játékos összesen 26 pontot és 8 lepattanót szerzett. Ebből 22 pontot az első kettő játékrészben szerezte.
– D’Angelo Russel dupla-duplája mentette meg a Brooklynt. A játékos 25 ponttal és 10 lepattanóval zárta a találkozót.
– Tobias Harris 31 ponttal segítette a Clipperst a győzelemhez. A játékos emellett leszedett 7 lepattanót valamint kiosztott6 gólpasszt.
– John Collins 35 pontos meccse segítette az Atlantát megverni a Bullst. A játékos ponterős volt, esélyes lehet a „mérkőzés legjobbja” címre.
– Áll a bál a Memphis házánál. Tegnap jelentette be Adrian Wojnarowski, hogy a Memphis árulja két veteránját, Marc Gasolt és Mike Conleyt. A két veterán a vereség ellenére megmutatta, hogy még van bennük lehetőség. Gasol tripla duplával, 22 ponttal, 17 lepattanóval, valamint 10 gólpasszal mutatta meg, mit is tud valójában. Conley 31 pontot szerzett a találkozón, így a meccs legponterősebb egyéni teljesítménye is az övé. Ha a Memphis tényleg elcserélné őket, drága csomagokat kell nekik küldeni.
– Blake Griffin volt a nyerőember a Pelicans ellen. A veterán erőcsatár 37 pontot szerzett a találkozón, valamint 9 lepattanót.
– Donovan Mitchell újra kiemelkedő formában játszott. A másodéves hátvéd 35 pontot szerzett, valamint 6-6 lepattanót és gólpasszt írtak a neve mellé. Hasonlóan domináns volt Rudy Gobert, aki 15 pontja mellé szerzett meg magának 10 lepattanót, amivel dupla-duplát ért el.

 

 

 

 

A forduló eredményei:
San Antonio Spurs 120-122 Philadelphia 76ers
Denver Nuggets 108-114 Utah Jazz
Toronto Raptors 106-110 Indiana Pacers
Cleveland Cavaleirs 103-123 Boston Celtics
Orlando Magic 110-114 Brooklyn Nets
Los Angeles Clippers 111-99 Miami Heat
Houston Rockets 114-110 New York Knicks
Atlanta Hawks 121-101 Chicago Bulls
Charlotte Hornets 118-107 Memphis Grizzlies
Detroit Pistons 98-94 New Orleans Pelicans

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!