Elképesztő izgalmakat tartogatott a tegnap esti, Villarreal – FC Barcelona spanyol bajnoki mérkőzés, a liga 30. fordulójából. 

Fotó: Reuters

A katalánok felforgatott kezdővel álltak ki a sárga tengeralattjáró otthonában, Messi és Piqué is a kispadon kapott helyet, ott volt viszont a pályán az a Malcolm, aki nem kap túl sok lehetőséget Ernesto Valverde vezetőedzőtől, ám amikor a pályán van igyekszik bizonyítani.

A találkozó a katalánok kénye-kedve szerint indult, negyedóra elteltével már 2 góllal vezetett a barca Coutinho és Malcolm góljaival, ráadásul utóbbi készítette elő az első találatot, így elmondható, hogy sikerült megint bizonyítania Malcolmnak.

Ezután még egy Coutinho kapufa következett, amellyel a gránátvörös-kékek lezárhatták volna a mérkőzést, ám mivel a helyzet kimaradt, a Villarreal megrázta magát és a 62. percben már a vezető gólt is megszerezték, 0:2-ről felállva.

Valverde ezután a pályára küldte Messit, ám gólt megint csak a hazaiak szereztek a csereként beálló Bacca révén, 10 perccel az összecsapás vége előtt.

Amikor már mindenki elkönyvelte volna a Barcelona vereségét a 90. percben szabadrúgáshoz jutottak a katalánok, amelyet Lionel Messi értékesített, megszerezve ezzel szezonbeli 32. találatát.

1 gólos hátránya azonban még így is maradt a vendégeknek, ám a 93. minutumban egy szöglet utáni lecsorgót követően Luis Suárez bombázott ballal a rövid sarok felé, a kapus pedig tehetetlen volt, hisz a lövés egy védő lábai között zúgott el, így semmit sem láthatott a labdából.

A vége 4:4 egy fordulatos derbin, ezzel a Barcelona előnye 8 pont az Atletico Madriddal szemben, míg a Real Madrid ma este lép pályára a Valencia otthonában.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!