A tegnapi frenetikus magyar sikert követően természetesen az érintett felek is a kamera, és a sajtó rendelkezésére álltak, mi pedig megpróbáltuk a nyilatkozatokat egy csokorba összeszedni olvasóink számára.

A 3. magyar gól is a levegőben lógott. Fotó: nso.hu

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a horvát válogatott tagjainak hozzáállását. Igazi úriemberek voltak, megmutatták, miért igazi bajnokok – kezdte sajtótájékoztatóját Marco Rossi, akit tapsviharral fogadtak a magyar sajtó képviselői. – A srácainknak is hálával tartozunk, nagy szívvel játszottak, s persze volt egy kis szerencsénk is. Megérdemelten nyertünk, minden játékosunknak köszönjük ezt a teljesítményt. Köszönettel tartozunk a szurkolóknak is természetesen.”

Az olasz szakember ezután kiemelte, hogy hibás dolog mindig a végeredményből kiindulni, úgy érezte, valamit visszaadott a sors a szlovákok elleni meccs után, hisz ott nem volt szerencséje a csapatnak.

„Ez pályafutásom eddigi legnagyobb győzelme. Számomra nem ugródeszka, hogy a magyar válogatottat irányíthatom. Ez a csúcspont nem túl hatalmas karrieremben. A futball a szurkolókért van, minden tisztelet megilleti őket. Ezek most a siker pillanatai, a drukkerekkel együtt ünnepelek én is. Amint nem akarnak engem itt látni, nem állok az útjukba” – zárta gondolatait Marco Rossi.

Szalai Ádám is elégedetten értékelt az NSO kameráinak, úgy véli szükség volt arra, hogy megbeszéljék a problémákat.

A túloldalon már nem voltak ennyire elragadtatva az eredménytől, Zlatko Dalic a horvátok mestere kritikusan nyilatkozott.

„Gratulálok a magyar válogatottnak. Sokkal agresszívebb volt, mint mi. Az első gól után lankadt a figyelmünk. Nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Nincs sok mondanivalóm erről. Mint vébéezüstérmes csapat, mindig a legjobbat kell nyújtanunk, sajnos ez most nem sikerült.”

Luka Modric, a Real Madrid játékosa szerint csapatának ideje felébrednie, hisz Azerbajdzsán ellen sem nyújtottak jó teljesítményt.

„Tényleg fel kell ébrednünk – így a 33 esztendős csapatkapitány. – Az első figyelmeztetést már megkaptuk. Roppantmód észnél kell lennünk, különben nagy problémáink lehetnek, ha így folytatjuk. Ha esetleg nem jutnánk ki az Európa-bajnokságra, nos, az katasztrófa lenne mindannyiunk számára. A problémákat nem most fogjuk megbeszélni, nincs rá idő, de biztos, hogy át fogjuk rágni magunkat rajtuk a későbbiekben.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!