James Harden a 2018–19-es idényben a kilencedik alkalommal dobott legalább ötven pontot, pályafutása során pedig ötödször szerzett olyan tripla duplát, hogy pontszámban elérte a félszázat. A Rockets 119–108-ra győzte le a Sacramento Kings csapatát.

Közben napokban eldőlt, hogy a Los Angeles Lakers nem lesz ott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) idei rájátszásában, ezért a klub vezetősége – az orvosi stábbal konzultálva – úgy határozott, hogy az alapszakaszból hátralévő hat mérkőzésen nem küldi pályára világklasszisát, LeBron Jamest.

 

A csapat szombati közleménye szerint mind a klub, mind LeBron James jövője szempontjából a pihentetés a legjobb választás. Ugyanakkor James elkíséri társait a New Orleans Pelicans és az Oklahoma City Thunder elleni idegenbeli mérkőzésekre.

Mint ismert, James ágyéksérülést szenvedett a Golden State Warriors elleni karácsonyi presztízsmérkőzésen, utána zsinórban 17 meccset kihagyni kényszerült. Visszatérése óta is rendszeresen jegelték a sérült testrészt, sőt a kosarasnak a térde miatt is pihennie kellett. James 55 mérkőzésen lépett pályára a szezonban, 27.4 pontot, 8.5 lepattanót és 8.3 asszisztot átlagolt, és bár e mutatói jobbak a karrierátlagainál, nem tudta a rájátszásba vezetni csapatát. 2005 óta ez az első év, hogy a háromszoros NBA-bajnok kosárlabdázó csak nézője lesz a playoffnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!