Az Atomerőmű KSC Szekszárd a három ponttal megnyert első mérkőzés után 16 ponttal kikapott a francia ESBVA-LM otthonában szerdán a női kosárlabda Euroliga selejtezőjének visszavágóján, így nem jutott tovább a csoportkörbe.

Eredmény:
Női Euroliga, selejtező, visszavágó:
ESBVA-LM (francia) – Atomerőmű KSC Szekszárd 77-61 (15-13, 23-20, 23-10, 16-18)
———————————————————————————
A magyar csapat legjobb dobói: Eldebrink 20, Kiss 12, McCall 10, Jovanovic 7
Továbbjutott: az ESBVA-LM, 145-132-es összesítéssel.

A Magyar Kupa-címvédő szekszárdiak egy hete, fennállásuk második nemzetközi szezonjának nyitányán, 71-68-ra nyertek a Városi Sportcsarnokban. Djokics Zseljko együttese a sovány előny ellenére bizakodva utazhatott Lille-be, mivel négy forduló után veretlenül éllovas az NB I 2018/2019-es szezonjában. A Entente Sportive Basket Villeneuve d’Ascq Lille Métropole (ESBVA-LM) két perc alatt ledolgozta hátrányát, ám a vendégek a nyáron éppen Lille-ből Szekszárdra szerződött – és a szerbekkel 2015-ben Budapesten Európa-bajnok – Nevena Jovanovic révén nem szakadtak le riválisukról. A második negyed ugyancsak kiegyenlített küzdelmet hozott, Kiss Virág csakhamar nyolc pontnál tartott, a svéd Frida Eldebrink pedig fontos triplát szerzett. A nagyszünet előtt négy másodperccel a franciák egy triplával 38-33-ra módosították az állást.

Térfélcsere után gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés és a párharc, a váratlanul visszaeső Szekszárd hat perc alatt csupán öt pontot hozott össze, ekkorra a hazai csapat 54-38-ra elhúzott. A 61-43-ról induló zárószakaszban a tolnai együttes még felzárkózott 12 pontra, de ennél közelebb nem tudtak kerülni ellenfelükhöz. A Lille ezzel feljutott az Euroliga főtáblájára, ahol már ott van a legutóbb ezüstérmes Sopron Basket. A 16 csapatos csoportkör küzdelmei a jövő héten rajtolnak el. A Szekszárd a második vonalnak számító Európa Kupában folytatja szereplését, a mezőny tagja még a Győr, a DVTK és a Cegléd is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!