Vinkó László, Voja ügynöke az nso.hu-nak elmondta, hogy „Ügynökségünk tizenhárom éve dolgozik Dáviddal, most érezte úgy, hogy eljött az idő a külföldi karrierhez. Olyan csapatot kerestünk, ahol nemcsak egy játékost, hanem Vojvoda Dávidot akarták. A Reggiana négy éve folyamatosan meg akarta szerezni, és most, hogy lehetősége adódott, nem is bízott semmit a véletlenre. A tárgyalások során világossá vált, a klub olyan szerepben számít Dávidra, amelyben jól érzi majd magát, ezért mi is nagy várakozással tekintünk a folytatás elé. Sok sikert kívánunk neki, köszönjük az ő és családja bizalmát és lojalitását, hiszen ezek tudják a legjobban segíteni a munkánkat, ami igazi csapatmunka volt.”

Vojvoda Dávid a tervek szerint július 26-án este Kecskemétre megy a családjával. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány egyéni programot állított össze neki, így alig több mint egy hete lesz, hogy ne felkészülés nélkül menjen ki Olaszországba.

– A Reggianával a kötelező orvosi vizsgálatok után augusztus ötödikén edzőtáborba vonulunk. Nagyon szerettük volna, ha már az elejétől a klubbal készülhetek, így a válogatott tornáin ezúttal nem szerepelek. Az Eb-selejtezőkön viszont egyértelmű, hogy a nemzeti csapat rendelkezésére állok – fogalmazott a válogatott irányító.

Az nso.hu összeállításából az is kiderül, hogy a Pallacanestro Reggiana, más néven Grissin Bon Reggio Emilia a 16 csapatos olasz élvonal előző idényét a 13. helyen zárta, korábban azonban sikerek övezték az útját. Tavaly a második számú európai sorozat, az ULEB Európa-kupa elődöntőjébe jutott, 2015-ben és 2016-ban olasz bajnoki ezüstérmet szerzett, 2005-ben Olasz Kupa-finálét játszott. 2014-ben megnyerte az EuroChallenge négyes döntőjét, amelyen a Szolnok negyedikként zárt, egy évvel később olasz Szuperkupa-győzelemnek örülhetett. Maurizio Buscaglia személyében új az edző, Vojvoda Dávid mellett eddig három játékost, az olasz válogatott Giuseppe Poetát, Simone Fontecchiót és az amerikai Derek Pardont szerződtette a gárda.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!