Ma 19 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Mezőkövesd-Zsóryt fogadja. Az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában óriási izgalmak várhatók, hiszen ugyan a bajnoki cím már eldőlt, de még öt csapatot – Mezőkövesd, Haladás, Balmazújváros, Vasas, Diósgyőr – fenyeget a kiesés réme. A szombathelyiek abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy saját kezükben van a sorsuk. Amennyiben legyőzik a Mezőkövesdet, a többi eredménytől függetlenül biztosan bent maradnak – döntetlennél és vereségnél a rivális csapatoktól függ az NB I-es tagságuk – írja a zöld-fehérek hivatalos honlapja, amely azt is hozzáteszi, hogy akkor is bent marad a Haladás, ha csak döntetlen játszik, de a Balmazújváros és Vasas kettős közül legalább az egyik nem nyer. Vagy kikap, de a Vasas–DVTK duó egyike sem nyer, vagy a kettő közül csak az egyik győz, miközben a Balmazújváros nem szerez pontot.

Ami a borsodiakat illeti, a korábban Szombathelyen is dolgozó Tóth László–Kuttor Attila vezette együttesnek a döntetlen is elég a bent maradáshoz.

A 2017/2018-as bajnokságban eddig kétszer találkoztak a felek, Sopronban 2-2-es döntetlent játszottak, Mezőkövesden a hazaiak nyertek 2-1-re. A vasiak utolsó három bajnoki meccsükön egy, míg a vendégek hat pontot szereztek.

Michal Hipp bízik a sikerben.

– Noha a Vasas elleni vereség rányomta a hangulatot a heti edzésmunkára, ettől függetlenül a fiúk elszántan, fegyelmezetten készültek a szombati bajnokira. Nagyon várják már a mérkőzést, de figyelünk arra, hogy ne pörögjenek túl. Döntővel felérő találkozó előtt állunk, számunkra csak a győzelem biztosítja a biztos bent maradást. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen vereségük esetén a mezőkövesdiek kieshetnek az élvonalból. Játékosaim – a magyarok és a külföldiek egyaránt – átérzik a mérkőzés fontosságát, tisztában vannak vele, mit nyerhetnek, illetve mit veszíthetnek. Ami a mezőkövesdieket illeti, idegenben nagyon jól szerepelnek, az FTC-t is megelőzve a harmadik legeredményesebbek vendégként. De mi Szombathelyen, a csodálatos stadionunkban veretlenek vagyunk, és hiszem, hogy kitűnő szurkolótáborunk segítségével megnyerjük ezt a találkozót is – fogalmazott a haladas.hu-nak adott interjújában a szombathelyi vezetőedző.

Sajnos ezúttal is sokan hiányoznak. Schimmer Szabolcs agyrázkódást szenvedett a Vasas ellen, Mészáros Karol arccsonttörése után még nem játszhat, Michael Rabusic továbbra is sérült, Halmosi Péter pedig öt sárga lapja miatt nem szerepelhet.

A várható zöld-fehér 11: Király – Jancsó, Wils, Kolcák, Bosnjak – Grumics, Jagodics – Williams, Rácz, Németh Márió – Ramos.

A Haladás – Mezőkövesd meccs 19 órakor kezdődik, az eredmény alakulását kövesse sportoldalunkon! 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!