Csányi Sándor az MLSZ elnöke október 30-án, sajtótájékoztató keretein belül jelentette be az új kapitányt.

A veterán szakember játékosként 5 belga bajnoki címet ünnepelhetett a Club Brugge színeiben, valamint a belga kupát is elhódította az együttessel.
A válogatottban 2 világbajnoki ezüstöt, 3 olimpiai aranyat és egy EB bronzérmet szerzett.

Forrás: nso.hu

Menedzseri pályafutását a Cercle Brugge csapatánál kezdte, akikkel belga kupát nyert. A 90-es évek elején aztán immár edzőként tért vissza a Club Brugge kötelékeibe, akikkel 1-1 belga bajnokságot és kupát hódított el.

Kétszer volt hazája válogatottjának szövetségi kapitánya, irányításával jutott ki a nemzeti csapat az 1998-as franciaországi világbajnokságra, 2010-2012 között pedig ő rakta le a mai belga válogatott alapjait, olyan játékosokkal, mint a Chelsea ásza Eden Hazard,vagy a Manchester City gólpassz gyárosa Kevin De Bruyne.
Legutóbb tunézia és algéria válogatottját dirigálta,őket az Afrika-kupa döntőjéig vitte.

Georges Leekens a válogatott novemberi két mérkőzése után veszi át a nemzeti csapat irányítását, ezekért a találkozókért – az elnökség korábbi döntése értelmében – Szélesi Zoltán lesz a felelős. A belga tréner kétéves szerződést írt alá, azaz a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének végéig irányíthatja a gárdát, kontraktusa azonban fél évvel meghosszabbítható.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!