Sebestyén András gyáli lakos nemrégiben egy projektbe kezdett 2 barátjával. A Ball around the Globe nevezetű projekt egy Youtube csatorna, amelynek keretében olyan helyekre szeretnének eljutni, ahol a foci szerves részét képezi a mindennapoknak és a labda körül forog minden.
A projekt során egyrészt kutatják a magyar labdarúgás örökségét, másrészt pedig a profi foci mellett a hétköznapi emberek fociéletére koncentrálnak, mindezt egy szórakoztató utazós videósorozat formájában örökítik meg.

Forrás: Ball around the globe facebook oldala

Az első túrájukat sikeresen teljesítették, Spanyolországot és Portugáliát utazták körbe egy 10.000 km-es autós utazás során, meglátogatva a foci legnevezetesebb helyszíneit és legnagyobb szentélyeit és megmérettetve magukat a különböző nációk utcai csapataival.

Elmondásuk szerint a legfőbb céljuk, hogy szeretnék, ha minél több emberhez eljuthatna a hírük és ők is hozzájárulhatnának kicsit a magyar foci hírnevének gyarapításához.
Kalandozásuk során olyan helyeket látogattak meg, mint például a San Sebastian stadion Spanyolországban, vagy egykori kiváló labdarúgónk Fehér Miklós portugáliai otthonát, Lisszabont.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!