A Kötélugró Klub Szombathely néven 1996-ban alakult a ma is Bánhegyi Attila vezette egyesület. A kiemelkedő sikerek már az első években rájuk köszöntek: 1997 Ausztrália (gyerek kategória), 1998 Hollandia (ifjúsági kategória), 1999 St. Louis (ifjúsági), 2003 Belgium (felnőtt), (Bánhegyi Adrienn, Bánhegyi Kata, Tóth Alexandra, Nagy Lilla, Giczi Katalin), 2004 Ausztrália (ifjúsági), 2006 Kanada, 2011 Washington (Nardai Sarolta, Lőrinczy Laura, Zsiga Rebeka, Major Szilvia).
A jelenlegi generáció sikereinek helyszínei: 2015 Párizs, 2016 Portugália, 2017 Orlando (Nagy Lola, Komlósi Kata, Simon Tira, Varga Flóra, Kiss Bianka, Gyurkó Flavia). Már most tudjuk, hogy 2018-ban is Orlando lesz a világverseny helyszíne.

A fotó a legutóbbi orlandói versenyen készült.

A klub rendszeresen tart bemutató műsort Európa országaiban és persze Magyarországon is. Legjobbjaik rengeteg falunapon és céges rendezvényen szerepelnek. Az idősebb ugrókötelesek közül Bánhegyi Adrienn, Bánhegyi Kata, Csordás Viktória a Cirque du Soleil, illetve a német GOP varieté műsoraiban szerepelnek több, mint tíz éve. Adrienn és Kata jelenleg Brenidormban (Spanyolország) lépnek fel.

A csapatunk rendszeresen szórakoztatja a közönséget kosárlabda és futsal mérkőzéseken. A Falco KC meccseinek szüneteiben az elmúlt héten is vastaps köszöntötte a csinos fiatal lányokból álló csapatot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!