A legutóbbi bajnokságban és kupában is negyedik helyen végzett Jászberényi RK ellen kellett javítaniuk a szombathelyieknek. A zöld-fehérek a Gödöllő elleni találkozón megsérült Milana Reljić játékára nem számíthattak, így alaposan felforgatott kezdővel állt fel a Haladás.

A mérkőzést esélyeshez méltóan kezdte a Jászberény, pontos támadásokkal hamar nagy különbségű előnyre tettek szert. A szombathelyiek megilletődötten játszottak és hiába próbáltak meg mindent, nem sikerült csökkenteni a hátrányukat. A folytatásban már összeszedetten röplabdáztak, de ez csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő. A zöld-fehérek leginkább a nyitásfogadások terén maradt el riválisától és nem tudta elviselni, hogy a csapat egyik legjobb játékosa sérülés miatt nem állhatott együttese rendelkezésére.

Mucsi Péter vezetőedző: Várható volt, hogy gondban leszünk. A lelkesedésünkre nem lehetett panasz, azonban a nyitásfogadásokra igen. Nem tudtunk felvenni a ritmust a találkozó elején. A folytatásban voltak periódusok, amikor összeállt a játékunk, de a Jászberény tökéletesen érvényesítette az akaratát.

Jászberény – Haladás Szombathely
3:0
(10, 22, 15)

Haladás: Bagyinka, Bokor, Kinser, Kalman, Fazekas, Paradžik.
Csere: Zoltán, Farkas B. (liberók), Horváth D., Dancsecs, Horváth K., Csóka.
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!