Magyarországra látogatott Lord Sebastian Coe, az IAAF elnöke, aki a hazai szövetség vezetőivel tárgyalt a 2023-as világbajnokságról.

A brit sportvezető elmondta, örömmel látogatott el Budapestre, mivel a magyar atlétika a második világháború után utat mutatott a világnak, az edzésmódszereiket sokan átvették, és örül, hogy egy ilyen hagyományokkal rendelkező szövetség újra a jövőbe tud tekinteni.

A 61 éves, kétszeres olimpiai bajnok Coe szerint jelenleg a legnagyobb feladata az IAAF vezetőjeként, hogy minél több fiatallal szerettesse meg az atlétikát.

Forrás: atletika.hu

Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke megragadván az alkalmat a sajtótájékoztatón bejelentette, Magyarország pályázhat a 2023-as szabadtéri világbajnokság rendezési jogára, amennyiben a feltételek adottak lesznek.

Az elnök továbbá arról is beszélt a MASZ alapításának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, hogy  az elmúlt több mint száz évben a magyar atlétika volt nagyon jó és nagyon rossz helyen is, ám 2012 óta ismét rá tudott lépni arra az útra, amely oda vezetheti a sportágat a magyar sporttérképen, ahova tartozik.

A rendezés pontos feltételeit fél éven belül tudja meg a magyar szövetség, míg a rendezési jog odaítélése a jövő év második felében várható.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!