Hosszú évek után ismét élvonalbeli röplabda mérkőzésen szoríthatunk a Haladás VSE együttesének. A nyáron alaposan belehúztak a zöld-fehérek és négy légióssal erősítették meg keretüket. Amerikai és szerb játékosok mellett egy bosnyák center is érkezett a vasi megyeszékhelyre Ajla Paradžik személyében. A háló közelében rendkívül eredményesen játszó 24 éves hölgy korábban szerepelt a Bajnokok Ligájában, a CEV Kupában és hat éve tagja hazája válogatottjának is.

Sokan tudhatják rólad, hogy többszörös bosnyák bajnok és kupagyőztes vagy. Azt viszont nem, hogyan ismerkedtél meg a sportág alapjaival?

Először 12 éves koromban próbáltam ki magam egy véletlennek köszönhetően. Akkoriban kézilabdáztam, de túl durva sportnak találtam. Egy régi edzőm a városunkban járt és megkeresett, hogy ha szeretnék, csapatával dolgozhatnék. Nyilván a magasságom miatt invitált meg és nagyon jól ráérzett, hogy abba akarom hagyni a kézilabdázást. A sportágváltás pedig mondanom sem kell nagyon bejött. Négy évig a város első ligás csapatában játszottam, majd 2011-ben a Bimal-Jedinstvóhoz, a bosnyák bajnokhoz igazoltam. Mondanom sem kell, hogy 17 évesen ez óriási megtiszteltetés volt. Hat sikeres év után, és az egyetem elvégzését követően úgy éreztem, hogy váltanom kell.

Miért pont a Haladás együttesét választottad?

Egyrészt vonzó kihívás volt, hogy a magyar élvonalban is kipróbálhatom magam. Aztán amikor megkezdtük a tárgyalásokat megtetszett a csapat ambiciózus tervei. A klub céljai határozottak voltak, a vezetőség pedig pozitív beállítottságúak. Szerintem nagyon jól döntöttem.

Milyennek látod a csapatod?

Rendkívül fiatal, de óriási lehetőséget látok benne. Keményen edzünk, dolgozunk és céltudatosak vagyok. Nagyon szeretnénk magasabb szintre lépni. Közös a célunk, és remélem, hogy a korábbi állomáshelyeken szerzett tapasztalataimmal segítségére leszek a Haladásnak.

Milyen a kapcsolatod a társaiddal?

Nagyon kedvesek és mosolygósak a lányok. Remek kapcsolatunk van és nagyon könnyű velük dolgozni. Egyedül a nyelvi nehézségek okoztak kisebb gondokat, de most már ismerkedem a magyar nyelvvel. A kedvenc kifejezésemmel rendszeresen élek is: „éhes vagyok”.

A Haladás élvonalbeli csapata – Fotó: Haladás VSE/Facebook

Mit szeretsz csinálni a szabadidődben?

Sok időm nem jut a kikapcsolódásra, hiszen rengeteget edzünk. Ha mégis, akkor nagyon leginkább sétálni szeretek, esetleg zenét hallgatni vagy egy jó könyvet olvasni. Persze a csajos elfoglaltság is szóba jöhet és egy jó beszélgetésben is benne vagyok a lányokkal.

Néhány hete vagy még csak Szombathelyen, hogy tetszik a város?

Nagyon magával ragadott, mert hasonló méretű, szépségű, mint a szülővárosom. A vasi megyeszékhely annak ellenére, hogy kicsi, rendkívül nyugodt és gyönyörű. A természet közelsége szinte kézzelfogható. Gyorsan megszerettem ezt a várost.

Melyik volt eddig a legszebb szombathelyi pillanatod?

A mérkőzések mellett talán az a pillanat ragadt meg, amikor a Csónakázótó partjáról nézhettem a naplementét. Teljesen elvarázsolt. A következő pedig az lesz, amikor győztesen hagyjuk el a pályát és akkor az lesz a legszebb szombathelyi pillanatom.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!