Hétfőn 6 évre szóló együttműködési megállapodást kötött egymással a FIFA és Hivatásos Labdarúgók Nemzetközi Szervezete (FIFPro). A legfőbb cél a két szervezet kapcsolatának erősítése, valamint a labdarúgás irányításának jobbá tétele.

Az együttműködés részét képezi, hogy felállítanak majd egy bizottságot, amely az átigazolások részletes kivizsgálásáért lesz felelős. (Ehhez az Európai Klubok Szövetsége és a Nemzetközi Ligák Fóruma is csatlakozik.)

Gianni Infantino Forrás: fifa.com

A FIFPro elnöke, Philippe Piat elégedetten nyilatkozott, mert elmondása szerint a Nemzetközi Szövetségnél nyitottak arra, hogy meghallgassák a játékosok problémáit. A sportvezető továbbá azt is elmondta, ez az együttműködés az egyik legnagyobb változást hozhatja majd az átigazolási rendszerben, 2001 óta.

A nyáron nagy port felkavaró átigazolások (pl. Neymar, Mbappe –PSG) után megerősödtek a negatív hangok a Nemzetközi Szövetség irányába, így nem meglepő, hogy az elnök, Gianni Infantino is az együttműködés és a feltáró csapat létrehozását támogatta.

A FIFPro álláspontja szerint „Neymar átigazolása bebizonyította, hogy a futballt még mindig a gazdag, európai klubok egy szűk csoportja uralja”. A szervezet azt ígéri, „véget vet az átigazolási piacon tapasztalható őrültnek, ami a futball, a játékosok, a klubok és a szurkolók miatt is fontos”.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!