A Vas Megye II. osztály szombathelyi csoportjának 12. fordulójában a Gencsapáti KSE hazai környezetben fogadta a két éve még bajnoki címet ünneplő Jáki SE együtt. A gencsiek a tabella hátsó feléből szerettek volna feljebb kapaszkodni, míg a jákiak az élmezőnyhöz próbáltak meg tapadni.

A várakozásoknak megfelelően a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, ám a masszív hazai védelemmel szemben csupán lehetőségekig, vagy még addig sem jutottak. Ahogy telt múlt az idő úgy lett egyre magabiztosabb a gencsi együttes, és a fegyelmezett védekezésből próbáltak támadásokat kialakítani.

Az első félidő krónikájához hozzátartozik, hogy egy szabálytalanságot követően hirtelen a vendég szurkolók és az edzők a pályára , ami miatt lökdösődés alakult ki, ám komolyabb dolog nem történt. A látottak alapján úgy tűnt a jáki drukkerek túlreagálták a történteket, de tudjuk be ezt a mérkőzés heves vérmérsékletének.

Fotó a Szentkirály – Gencsapáti találkozóról Forrás: Gencsapáti KSE

0:0 volt tehát a félidő, és parázs hangulatú második etapra volt kilátás.

A második játékrészt is támadólag fellépve kezdték a jákiak, igyekeztek még jobban a kapuja elé szorítani a vendéglátót, ám ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Ekkor már érezni lehetett, hogy a gencsiek gyors ellentámadásai veszélyesek lehetnek, és megnyerheti a mérkőzést a hazai gárda.

A 83. percben aztán egy remek kontratámadás után Komláti Zsolt megszerezte a vezetést a Gencsapátinak.

Az hátralévő idő rövidsége miatt a vendégek mindent bevetve támadtak, ám az egyenlítés nem jött össze nekik, így kénytelenek voltak pont nélkül távozni a tavalyi ezüstérmesek.

Összességében megérdemelt hazai győzelem született, a parázs hangulatú mérkőzésen, mert a fegyelmezett és szervezett játékból látványos kontrákat vezető Gencsiek védelmét nem tudta feltörni a Ják, hiába voltak mezőnyfölényben.

A mérkőzés után a hazaiak játékosa, Szigetvári Benedek értékelte a találkozót lapunknak.
Az egész csapat kiválóan teljesített, mindenki próbálta a tudása legjobbját nyújtani. A védekezésünk nagyon rendben volt, egész héten készültünk a találkozóra, mert tudtuk, hogy ellenfelünk mit fog játszani, ezáltal sikerült meglepnünk őket. Nagyon örülünk a 3 pontnak és szeretnénk a jövőhéten is ugyan ilyen szervezetten játszani.

A Gencsapáti ezzel a győzelemmel a 9. helyre csúszott fel a tabellán, míg a Jákiak az 5. pozícióban állnak, csupán 2 egységgel lemaradva a dobogós helyekről.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!