Délelőtt már átadták a sportkomplexum fedett részeit, azokat a csarnokokat, ahol majd a birkózók, a kézilabdázók, az ökölvívók vagy éppen a sakkozók és a röplabdázók versengenek majd, erről ITT olvashattak.

Aztán a stadion 17 óra 45 perces megnyitása előtt már jó sokan várakoztak a beléptető kapuknál, hogy megtekintsék az ünnepélyes megnyitót, de sokan voltak olyanok is, akik az utolsó pillanatra hagyták a jegyvásárlást. A sportkomplexumban videóvetítéssel, warm-up játékokkal és a kilátogató gyerekeket, családokat megmozgató programokkel várták a mintegy 8 ezer szurkolót.

Elsőként a Savaria Szimfonikus Zenekar rézfúvósai jöttek be és rövid térzenével szórakoztatték a közönséget. A Himnusz után pedig a Hali ,B’ közép már a ,,Hajrá, Hali-t skandálta.

Hajdú B. István konferálta a műsort, melynek első részében dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mondott köszöntőbeszédet. A város első embere visszaemlékezett az 1919-es megalakulásra, aztán a Rohonci úti stadion történetét is felelevenítette, majd kifejezte, hogy abban bízik, hogy sokáig szolgálja a várost ez a sportkomplexum és, hogy a Haladás család e létesítményben működik majd a világ végezetéig. .
Ezután dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára köszönte meg mindenkinek, aki hozzájárult a Hali új komplexumának felépítéséhez, és a szombathelyieknek, akik – mint mondta – ma ünnepelni érkeztek ide.

A Haladás VSE az ország egyik legnagyobb sportegyesülete, egyben a nyugati régió egyik legeredményesebb egyesülete. Ha azt akarjuk, hogy erős, kitartó és jó jellemű fiaink és lányaink legyenek, meg kell őrizni a fiatalok egészségét, ezt pedig kizárólag a sporton át tudjuk megvalósítani. Esélyt kell teremteni minden fiatal számára, szülessen bárhol is. Az esélyteremtésben pedig Szombathely az élen jár, a szükséges fejlesztéseket pedig a magyar kormány támogatja – fogalmazott beszédében az államtitkár, aki ezt követően azt hangsúlyozta, hogy a szabadidősport és a diáksport egyesületek is használhatják majd a sportkomplexumot.

Az államtitkár a futball közösségteremtő erejéről, a szurkolók egyedülálló hangulatteremtő képességéről is szólt, majd ,,Hajrá, Haladás, hajrá Szombathely!” felkiáltással köszönt el.

Ezután a szombathelyi drónok harca videó megmutatta az épülő stadiont felülről.

Újabb beszéd következett, ekkor dr. Hende Csaba, az országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője személyes élményeit osztotta meg, amikor felelevenítette, hogy 50 éve hozta le a Halihoz az édesapja, majd 1973-ban igazolt atlétaként a zöld-fehérekhez, s így része volt a Hali életének, a Hali pedig az ő gyermek- és ifjúkorának.

Sokfélék vagyunk, de a Hali és a sport szeretete mindenkit összeköt. Azért jöttünk össze, hogy kibontsuk és megnézzük a szülinapi ajándékot, amit már nagyon megérdemeltünk. Apáink itt sportoltak és unokáink is ezen a helyen sportolnak majd. Küzdjetek teljes erővel a zöld-fehér színekért és, ha a jó sors a válogatottságig visz benneteket, akkor a magyar válogatottért, Magyarországért is küzdjetek – fogalmazott Hende Csaba.

Ezután a 3 történelmi egyház képviselői felszentelték a stadiont, azt mondták az atyák és lelkészek, hogy ,,legyen ez a hely a sport és a fiatalok ünnepének helye.”

20 óra 15 perckor pedig kezdetét vette az a show műsor, amelyben mintegy 250 közreműködő, a Vas megyei Soulwave együttes, a Freestyle futballisták, a Savaria Légiósok, 150 szombathelyi futballista palánta, táncosok és az Ataru együttes bevonult a zöld gyepre és igazán impozáns műsorral szórakoztatták a szombathelyieket. Közben pedig teljesen megtelt a Haladás Sportkomplexum. A látvány pedig még fantasztikusabb lett a tűzijáték során.

Aztán jött a gálameccs, a Swietelsky-Haladás – NK Osijek mérkőzés. Bízunk a hasonlóan látványos tűzijátékban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!