A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. szervezésében 10 óra után pár perccel köszöntötték a megjelenteket, a szombathelyi közélet prominenseit és a Haladás VSE sportolóit.
Jó lenne most is nyerni, mert gyengén állunk – fogalmazott a köszöntő beszédek sorát kezdő polgármester, aki a Hali focicsapatának eddigi őszi teljesítményéra utalt, majd a beruházás előzményeit és megkezdését idézte fel.

2012 áprilisában bemutattam a miniszterelnöknek és az országgyűlési képviselőnknek azt a látványtervet, amely a Csónakázótó és a Haladás stadion átépítéséről szólt, aztán másfél évvel ezelőtt megkezdett építkezés az utóbbi évek, évtizedek legnagyobb beruházásává lett. 2016. február 3-án a bontással kezdődött és ma, 2017. november 8-án már át is adjuk a 21. század színvonalát elérő sportkomplexumot. Azt kívánom, hogy minden sportág sportolói egészséggel használják ezt a létesítményt. Nagy nap ez Szombathely életében, a mai nap Szombathely ünnepe – tette hozzá Puskás Tivadar, aki ezután felelevenítette a Haladás VSE, illetve a stadion közel 100 éves históriáját is.

Ezután a város első embere köszönetet mondott mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a sportkomplexumhoz, a kormánynak pedig azért, hogy az anyagi forrást biztosította.
Ezt követően Stróbl Ákos, ZÁÉV ZRt. főmérnöke, valamint Madácsi Zoltán, a Swietelsky Magyarország Kft. projektigazgatója átadta a sportkomplexum kulcsát Puskás Tivadar polgármesternek.

A köszöntő beszédek sorát folytató Homlok Zsolt, a HVSE elnöke előbb a haladás szó jelentését elemezte, amikor elmondta, hogy itt, a Rohonci úti sportkomplexumban az előremenetel, az erkölcsi, szellemi művelődés és a tökéletesedés is megvalósul majd. A HVSE elnöke röviden áttekintette a 2013-as beiktatása óta eltelt időszak eredményeit, beszélt a gazdasági stabilitásról, a korábban megfogalmazott álmokról, a taglétszám növekedéséről, infrastruktúra fejlődéséről, és az eredőről, egy eredményesebb Haladásról is.

Az íjász, a dzsúdó, a tájfutó szakosztályt integráltuk, a kézilabdát újraszerveztük. A korábbi 250 milliós büdzsé duplájára, a taglétszám pedig 60%-kal nőtt az elmúlt időszakban – fűzte hozzá Homlok Zsolt, aki arról is beszélt, hogy november, december beköltöznek a szakosztályok és elfoglalja mindenki a saját, jól megérdemelt helyét a Sportkomplexumban.
Miután Homlok Zsolt is megköszönte minden közreműködőnek, politikusnak, edzőnek, sportolónak, a Haladás nagy családját kedvelő személynek az áldozatos munkát, azt mondta, hogy a létesítmény méltó helyszíne lesz a 2 év múlva centenáriumát ünneplő klub hősei előtt történő tisztelgésnek.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, a Parlament alelnöke az egészségüggyel összefüggő beruházásokkal volt párhuzamot, amikor azt hangsúlyozta, hogy a több mint 15 milliárdos beruházás egészségügyi kiadás is egyben, hiszen a sport egészség és a legolcsóbb beruházás a megelőzésre fordított pénz.

A kormány nagyvonalú lépése eredményeként álmodtuk és valósítottuk meg a Haladás Sportkomplexumot. A korábbi Hali-sportolókat arra kérem, hogy motiválják napjaink fiataljait, hogy egyszer ők is válogatottak legyenek és erőiket megfeszítve küzdjenek a zöld-fehér színekért. Az ajándékot, a sportkomplexumot kiharcoltuk és most megérdemeljük átvenni – nyomatékosította Hende Csaba.
Ezután az országgyűlési képviselő, a polgármester, a klub elnöke és a Haladás Sportkomplexum Nonprofit Kft, ügyvezetője átvágta a zöld-fehér szalagot, ezzel pedig átadta rendeltetésszerű használatra a sportkomplexumot.

A Himnusz hangjai után a Szombathelyi Kötélugrók Klub kiválóságai, Bánhegyi Kata vezetésével színvonalas műsorral örvendeztették meg a megjelenteket.

A stadionavatót este, 19 óra 19 perctől tartják, a Haladás – NK Osijek nyitómeccs 20 óra 30 perckor kezdődik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!