A fiatal szombathelyi tehetség két éve rúdtáncol, eleinte a Polever Rúdtánc és Rúdfitness Stúdióba járt Szombathelyen, de most már otthon, saját rúddal, önállóan tréningezik.

Adél, mi is az a rúdtánc?
A rúdtánc lényegében saját testsúlyos sport, ami jó állóképességet és erős izomzatot, ezek mellett hajlékonyságot is igényel.

Volt motivációd, amikor elkezdted?
Természetesen, a legelején az inspirált, hogy mennyire sok erőt igényel, és közben mégis mennyire nőies sport. Szerettem volna kipróbálni magam, mivel nagyon szeretek sportolni, és úgy érzem, a rúdtánc az, amiben teljesen kikapcsolok és kiteljesedek. Igazán motivál, hogy egyre jobb legyek, és megmérettessem magam versenyeken is. Számos embert csodálok, akik ezt a sportot űzik, mert magam is tudom, mennyi munka rejlik benne.

Hogyan sajátítod el ezeket a mesteri mutatványokat?
Interneten rengeteg oktató videó található, ezekből tanulok.

Hogyan lehet ebben a sportágban fejlődni, egyre jobbá válni?
Kiegészítésképp súlyzós edzést, erősítést és rengeteg nyújtást iktatok be, de a jóga-gyakorlatok is nagyon jól kiegészítik a rúdtáncot. Sok gimnasztikai elemet alkalmazok, de még megtalálható ebben a sportban a balett is.

Adéltól megtudtuk azt is, hogy amennyiben valaki tornász vagy táncos múlttal rendelkezik, illetve jelenleg ilyen sportágakat űz, előnyt élvez.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!