Tóth Géza-díj adományozható annak a személynek, aki a szombathelyi versenysport, élsport területén több éven át tartó, kiemelkedő tevékenységet végzett. A díjat évente legfeljebb egy személy kaphatja.

A díj átadására ünnepélyes keretek között, a Szent Márton Gálán került sor, a díjazottnak Puskás Tivadar polgármester, Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek, valamint dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnök adták át az elismerést.

Márkus Erzsébet a súlyemelést 1988-ban kezdte. 1993-ban Nagy Róbert invitálására lépte át először a Haladás súlyemelőtermének küszöbét, s ott is ragadt. A Haladás VSE súlyemelő szakosztályának igazolt sportolójaként később Antalovits Ferenc irányította edzéseit. Pályafutása során 16 világversenyen indult. 2001-ben nemzetközi I. o. versenybírói minősítést szerzett. Több éven át a Magyar Súlyemelő Szövetség és a Haladás VSE elnökségi tagja volt. 2011 óta a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség főtitkára, a Tóth Géza Emlékverseny meghatározó szervezője.

2016-tól a Haladás VSE Súlyemelő Szakosztályának vezetője.

Sporteredményei: világbajnok és hétszeres Európa-bajnok. 2000-ben a Sydney Olimpia ezüstérmese. A világbajnoki cím mellett négy VB-ezüstöt és két VB-bronzérmet is szerzett. Aktív sportolói pályafutása során nyolc Európa-bajnoki ezüstérmet és öt EB-bronzérmet nyert.

Összesen 27 alkalommal állhatott világ- és Európa-bajnokságon a dobogó valamelyik fokán. Ezek mellett kilencszeres magyar bajnok, Európa- és világcsúcstartó.

Az év súlyemelőjének választották 1993-ban, 1999-ben és 2000-ben is. 2006-ban a Magyar Súlyemelő Szövetség az Év Edzőjének választotta, majd 2011-ben és 2013-ban az Év Edzője II. címet kapta meg.

2000-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

2010-ben a Vas Megyei Önkormányzattól a Lóránt Gyula-díjat vehette át.

Versenyzői pályafutása befejezése után 2001-től a HVSE Súlyemelő Szakosztályának edzője. Versenyzői több mint 50 alkalommal szereztek magyar bajnoki címet, korosztályos és felnőtt országos bajnokságokon, de nagy sikereket érnek el a nemzetközi versenyeken is. Többször állhattak már ifjúsági Európa-bajnokságon a dobogó valamelyik fokán.

Az évszázad legjobb női sportolója tagja a Vasi Halhatatlanok Klubjának is, és nem mellesleg két gyönyörű leány édesanyja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!