Szombathely mindig is bővelkedett tehetségekben. Arra is választ kaptunk vasárnap délután, hogy teljesen mindegy milyen sportágról beszélünk, ha városi rangadóról van szó, egyik csapat sem mehet biztosra a másik ellen.

A másodosztályú röplabda bajnokságban a Haladás-Sportiskola ellenfele a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület volt. A POTE sportcsarnoka zsúfolásig megtelt és a hangulatra nem lehetett panasz.

Németh Erzsébetet mentővel kellett kórházba szállítani.- Fotó: Bodorkós Máté

Annál inkább a Haladás játékára, hiszen nagyon gyorsan hátrányba került a vendéglátó. A SzoESE játékosait pedig a Németh Erzsébet sajnálatos sérülése sem zökkentette ki lelki nyugalmából. Bodzer Attila tanítványai a zöld-fehérek minden hibáját könyörtelenül kihasználták (13-25).

Dancsecs Nikolett akcióban – Fotó: Bodorkós Máté

A hazai szimpatizánsok a folytatásban is bosszankodhattak, mert a Haladás továbbra sem talált fogást ellenfelén. A hazaiak trénere időkéréssel próbálta megakasztani a városi riválist, azonban ez nem sikerült, így 35 perc játék után már két szettes előnyre tett szert a SzoESE (15-25).

Ezután viszont megrázta magát a Haladás is. Csitkovics és Marton feljavult játékával alaposan megnehezítették a fekete-fehérben játszó vendégek dolgát. A szurkolók pedig tomboltak, ahogy egy igazi rangadón illik. Mindkét együttes több szettlabdát is rontott, végül a vendégek keze nem remegett meg és megnyerték az összecsapást (27-29).

 

Antonio Petre Mircea, a Haladás-Sportiskola vezetőedzője: Rossz felfogásba kezdtük a mérkőzést, nem tudtuk megvalósítani, amit eredetileg elterveztünk. Rengeteg nyitásfogadást rontottunk és nem volt senki, aki a vállára vette volna a csapatot. Aztán a harmadik szettben megmutattuk, hogyan kellett volna játszanunk ezen a mérkőzésen. Viszont minden elismerést megérdemelnek a lányok, hogy sikerült kimászniuk a gödörből. Erre mindenképpen lehet építenünk a jövőben.

 

Bodzer Attila, a SzoESE vezetőedzője: Nagyon készültünk erre az összecsapásra. Szerencsére a lányok mindent betartottak, amit kértem tőlük, így az utolsó szettben már előre tervezhettünk. A szokatlan felállásunk, pedig minket zavart meg. Szerencsére a holtpontokat jól kezeltük és volt egy Demény Lizánk, akinek egy szenzációs nyitássorozatára szintén építhettünk a mérkőzésen.

Haladás VSE-Sportiskola – SzoESE
0-3
(13, 15, 27)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!