A Körmend-Pécs kosárlabda mérkőzésnek volt egy érdekessége: Halász Ákos az elmúlt éveket a Baranya megyei székhelyen töltötte, hogy idén már a piros-feketék sikeréért hajtson. A pécsi keretben pedig az ex-Falcós Simon Kristóf hívta fel magára a figyelmet. A körmendi sikerrel véget érő összecsapás után a két játékost kérdeztük arról, milyennek látták belülről a találkozót.

Halász Ákos, a Körmend irányítója: Elég kellemetlen ellenfélnek bizonyult a Pécs, bár ezt már a találkozó előtt is tudtam, hiszen öt évet játszottam Csirke Ferenc kezei alatt. Az ellenfél vezetőedzője remek taktikát dolgozott ki ellenünk, ami megfogott bennünket. Majd a második félidőben remekül kaptuk el a játék fonalát, a leszedett lepattanókból gyors ellentámadásokat vezettünk, és ez volt a győzelmünk kulcsa. A szurkolóknak szeretnénk megköszönni a támogatásukat, igazán fantasztikus érzés ilyen publikum előtt játszani.

Simon Kristóf, a Pécs irányítója: Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a Körmend ellen, és ez be is bizonyosodott. Próbáltuk őket meglepni, valami váratlant húzni, és a második negyedben ez sikerült is. Szerettük volna ezt a játékunkat átmenteni a szünet után, de ez sajnos nem sikerült. Sok apró, buta hibát vétettünk, ezzel pedig nagyon jól élt az ellenfél. Ezúton is gratulálunk a piros-feketék győzelméhez, valamint a nemzetközi kupában való szereplésükhöz is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!