Magyarországnak ítélte a 2021-es junior férfi kézilabda-világbajnokság rendezési jogát vasárnap a nemzetközi szövetség (IHF).

A magyar szövetség (MKSZ) beszámolója szerint a döntést az IHF kongresszusán hozták meg, amit a törökországi Antalyában tartottak.
Magyarország 2001-ben női, 2005-ben férfi junior világbajnokságot rendezett, előbbin a magyar válogatott ezüst-, utóbbin a férfiegyüttes bronzérmet szerzett.
“Nagy siker számunkra, hogy megkaptuk a junior világbajnokság rendezési jogát, ami a legrangosabb utánpótlás-világverseny” – mondta Novák András, az MKSZ főtitkára.
Hangsúlyozta: folyamatosan szeretnének Magyarországra hozni sportági csúcseseményeket, ennek jegyében legalább 2019-ig Budapesten lesz a női Bajnokok Ligája négyes döntője, jövőre Debrecenben kerül sor a női junior vb-re, és a szövetség pályázik a 2022-es és a 2024-es férfi felnőtt Európa-bajnokságra.
“Igyekszünk valamennyit magas színvonalon megszervezni, jó példa erre a tavalyi strandkézilabda-világbajnokság, amelyért most külön elismerésben részesült az MKSZ. Ezt a színvonalat tekintjük mércének a jövőbeli magyarországi eseményeken is” – mondta a főtitkár.
A tisztújító kongresszuson az IHF egyiptomi elnökét, Hasszan Musztafát ellenjelölt nélkül négy évre újraválasztották.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!