Az elmúlt években komoly presztízsértékű összecsapásokká nőtték ki magukat a Zalaegerszeg – Répcelak tekerangadók, így ezúttal is komoly érdeklődés előzte meg az aktuális ütközetet, amelyre szombaton délelőtt és kora délután került sor.

Rangadóval folytatta szereplését a Teke Szuperligában a Répcelaki SE tekecsapata. A vasiak Zalaegerszegre látogattak szombaton, a mérkőzésre szép számú nézősereg gyűlt össze.

Az U23-as ifjúsági összecsapáson 3-1-es (1152-1114) ZTK siker született, ami gyakorlatilag papírformának mondható, és összességében jól helyt állt a nehéz pályán a Kuslics Gergely (593 fa), Varga Levente (521 fa) összetételű répcelaki duó.

A felnőtteknél is a ZTK volt a favorit, a friss világkupa győztes és bajnoki címvédő gárda eddig is nagyon eredményesen szerepelt, a nyáron pedig tovább erősödött a keretük.

Az találkozó első sorában egyből legjobbjait küldte pályára Kiss Zsolt edző, akik az első kör után 2:1 arányban vezettek is 47 fával. (A nap legjobb teljesítményét Zapletán Zsombor hozta, 624 fával.)

Hiába volt aztán már 80 fa előnye is a vasiaknak, a végjáték a Zalaegerszegnek sikerült jobban, így végül nagy csatában 5:3-ra, 39 fa különbségű (3547-3508) győzelmet arattak.

Kiss Zsolt vezetőedző lapunknak értékelt a mérkőzés után:
“Hasonlóan a Szeged elleni találkozóhoz, úgy érzem magam mint a holló, a “Róka és a holló” című mesében, kiénekelték a szánkból a sajtot. A mérkőzés jelentős részében vezettünk, volt, hogy 80 fa előnnyel, ám végül már csak a döntetlenért harcolhattuk, de sajnos ez sem jött össze. 2-3 embernek még nem sikerült felvennie a tempót.”

A répcelakiak jelenleg 3. helyen állnak a tabellán a 12 fős mezőnyben, míg az újonc Balogunyom a 10.

A Szuperligában most rövid szünet következik, így a Répcelak legközelebb november 25-én, 14 órakor lép pályára, hazai környezetben az újonc Balogunyom ellen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!