Az ideiglenesen megbízott szövetségi kapitány az M4 Sportnak nyilatkozott az év utolsó válogatott mérkőzése után, amelyet megnyert a magyar együttes, így ha nem is alakult ez az év úgy, ahogy elképzeltük, a búcsú elfogadhatóra sikeredett. Az interjút változás nélkül teljes egészében közöljük.

„Kellett a fejmosás, mert a játékosok egészen máshogy léptek pályára – nyilatkozta Szélesi Zoltán, akinek megbízatása szövetségi kapitányként véget ért. – A saját közönségünk előtt, a saját stadionunkban futballozni Costa Rica ellen más, mint mondjuk Luxemburg ellen. A hozzáállás kifogástalan volt. A közönség is látta, hogy sikerült megtenni ezt a lépést, így a csapat és a nézők ismét közelebb kerültek egymáshoz. Persze van még mit javítani a játékunkon.”

„Ami engem illet, a mostani mérkőzés sokat javított a képen, bele tudok nézni a tükörbe. Természetesen a Luxemburg elleni eredmény rányomja bélyegét az egészre. Adósok vagyunk az eredményekkel, nem jól alakult az év, de ez a zárás nagyon fontos volt.”

„Összességében pozitív mérkőzést láthattak a szurkolók – fogalmazott Szélesi immár a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. – Köszönjük a támogatást, végig hallottuk a buzdítást. Reméljük, a jövő évtől kezdve is megkapjuk a támogatást, s nézőcsalogatóbb játékkal még több drukkert tudunk magunk mellé állítani. A ma látott hozzáállásunknak minden meccsen alapvetőnek kell lenni. Kíváncsi vagyok, ha teljes kerettel készülünk, milyen végeredmény született volna. Nagyon élveztem a munkát, ha még egyszer felkérnek, akkor is elvállalom a megbízást.”

Vajon láthatjuk-e még a felnőtt válogatott kispadján? Forrás: nso.hu

„Pátkai Máténak a combja, Viníciusnak a térde sérült meg. A keret összeállításakor problémát jelentett a sérültek száma, és ez a találkozón is gondot okozott, de mindenki jól szállt be a meccsbe.”

„Természetesen átadom a tapasztalataimat Georges Leekensnek, jó pillanatban veszi át a csapatot. Szalai Ádám és Nikolics Nemanja együtt szerepeltetése elképzelhető, de minden attól függ, ki az ellenfél, milyen formában van a két támadó, milyen rendszerben játszunk, és hogy az új kapitány miként látja a helyzetet”

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!