Mészöly Géza, Pacsi Bálint és Vörös Csaba után az 53 éves Michal Hipp lett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője. A csehszlovákiai születésű, de már szlovákiak szakember játékosként megfordult a Nyitra, a Vienna, a Slavia Praha és a Kosice együtteseiben is. A Csehszlovák, majd a Szlovák válogatott mezét is magára ölthette öt-öt alkalommal. Edzői pályafutását 2000-ben Nyitrán kezdte meg, majd az Artmedia Petrzalkánál volt másodedző. 2003 és 2006 között hazája válogatottjának trénere volt, majd Oroszországban, a Saturn Moszkva sikeréért is dolgozott. 2012-ben nevezték ki szövetségi kapitánynak Stanislav Grigával együtt.

Hipp magával hozta segítőit is. Pinte Attilát nem kell bemutatni a szurkolóknak. A támadó középpályás éveken keresztül erősítette a Ferencváros együttesét. A szakmai stábhoz csatlakozott Desits Szilárd, a fizioterapeuta Máté Botond és az erőnléti edző Gábris Csaba is.

Hétfőn már az első edzését is megtartotta az új vezetőedző, aki a kemény munkában hisz. Tóth Miklós ügyvezető igazgatója elárulta, hogy az új trénerrel kötött szerződés az idény végéig szól (2018. június 30.), a minimális célkitűzés pedig, hogy bent tartsa a Haladást az élvonalban. Ennek megfelelően változás várható a téli szünetben a keretben. Több futballistától elköszönnek, de lesznek új igazolások is.

Michal Hipp premierje szombaton, Balmazújvárosban lesz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!