Egis Körmend – Szolnoki Olaj KK
76-74
(17-23, 15-21, 19-17, 25-13)

Körmend: Wright 7/3, Hollins 21/3, Ferencz 6/3, Davis 14/6, Horti 4.
Csere: Csorvási 8, Tuoyo 7/3, Németh 5/3, Halász 4, Koch
Vezetőedző: Gasper Potocnik

Kipontozódott: Tuoyo, Horti

Nem bírják elviselni a vendégek a vereséget? Andric lépett keményebben oda Davis-nek, aki mindkét büntetőjét kihagyta. Hiába tett fel mindent egy lapra a Szolnok, az utolsó negyedben mutatott parádés játékával megnyert a találkozót a Körmend és elvette a listavezető veretlenségi mutatóját is. (Végeredmény: 76-74)

 

Csorvási pontjai után időt kért a vendég csapat, hiszen négy pontra zárkózott a Körmend. Vojvodának nem megy a tripladobás, így a pontosabb támadójátékával először egalizál, majd a vezetést is átvette a Körmend. (37. perc: 67-65)

Davis és Hollins hatékony közreműködésével lopózik közelebb a Rába-parti alakulat, azonban a Szolnok minden követ megmozgat, hogy ne sikerüljön egalizálni a hazaiaknak. Perry kosaraival tartja előnyét az Olaj. (34. perc: 57-65)

Forrósodik a hangulat. Először Hollins izzította a közönséget egy triplával, majd Tuoyo-ra fújtak egy személyi hibát, de ezzel kipontozódott az amerikai. A közönség nem fogadta szívébe a játékvezetői triót, akik meglehetősen érdekes felfogásban vezetik a találkozót. (30. perc: 53-61)

Rapszódikusan szerepelnek a csapatok. Felváltva esnek a pontok, de a nagy rohanásból eddig a Szolnok jött ki jobban. Perry és Ford eredményes játékának köszönhetően tartja magabiztos előnyét a vendég együttes. (28. perc: 46-58)

Bekezdtek a csapatok a második félidőben. Először a Szolnok, majd a Körmend dobta zsinórban a pontokat. Időt kért Aleksic mester, mert a hazaiak úgy fest elkapták a fonalat. Horti közben megkapta a negyedik személyi hibáját. (24. perc: 40-53)

Az utolsó percekben teljesen összeesett a Körmend védekezése. Könnyű kosarakat szerzett a Szolnok, ráadásul Wright labdavesztésével 10 pont fölé nőtt a különbség is. (félidő: 32-44)

Hat pontot szórt zsinórban a Szolnok, így hiába dolgozta le hátrányát a Körmend, ismét hátrányba kerültek. Most a hazai kispad kért időt. Ferencz dob kintről egy triplát (17. perc: 27-34)

Németh Ákos felrobbantotta a csarnokot, a triplájával megkezdte a felzárkózást a Körmend. Érdekesség, hogy az eddig pontosabban célzó Szolnok még nem szerzett pontot ebben a játékrészben. Jött is az időkérés vendég részről. (13. perc: 22-23)

A Szolnok akarata érvényesült az első negyedben. Vojvodáéknak sikerült a hazaiakat 20 pont alatt tartaniuk. A vendégek pedig pontosabban tüzeltek a mezőnyből, így megérdemelt a vezetésük. (10. perc: 17-23)

Időkérés körmendi részről, de nagy változást nem eredményezett Potocnik mester húzása, mert tovább nőtt a szolnoki előny. Hollins faragott belőle, de így is elég tekintélyes a különbség. (8. perc: 8-16)

Ford triplával indult a pontgyártás szolnoki oldalról, majd Horti is betalált. Mindkét gárda nagyon ideges, szinte kézzel tapintható a feszültség. Érződik, hogy mindkét együttes nyerni akar és kapkod, ami rányomja az eredményességre a bélyegét. (5. perc: 4-8)

Idegesen kezdtek a csapatok: 2-2 támadást vezetek a felek, de pont még nem született.

18:00 – A hazaiak fekete, míg a vendégek piros mezben lépnek ma este parkettra. A Körmendi kezdő: Wright, Hollins, Ferencz, Davis, Horti

17:55 – Jó estét és körmendi kosarakban gazdag sportélményt kívánok mindenkinek!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!