ITT már megírtuk, hogy az angliai Stratfordban szerepelnek a hétvégén nemzetközi kötélugró bajnokságon a Szombathelyi Kötélugró Klub fiataljai. Most jöjjenek az eredmények!
Füle Magdolna csapatvezetőtől, a klub vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy minden versenyszámot külön hirdettek, és három korosztályban versenyeztek a szombathelyi lányok.

Minden versenyzőnk valamilyen számban érmes lett. Közülük is a legeredményesebb a 9 esztendős Nagy Lotti, aki hat számban arany-, egyben pedig ezüstérmet szerzett. A szabadon választott gyakorlatban csapattársa, Papp Virág előzte meg. A 9-11 éves korosztályban rajtuk kívül még Baumgartner Luca indult – kezdte az összefoglalót a vezetőedző.

Nagy Lotti az aranyérmeket az egyköteles gyorsasági-, (félperces és 3 perces futás), a páros dupla (Papp Virággal), a DD gyorsasági futás (Papp Virággal és Baumgartner Lucával), a DD szabadon választott (Papp Virággal és Baumgartner Lucával) és a páros szabadon választott gyakorlat (Baumgartner Lucával) során gyűjtötte be.

 

Az egyéni szabadon választott gyakorlatot Papp Virág nyerte meg, Nagy Lotti ezüstérmet szerzett. Papp Virág így négy arany- és egy bronzéremmel zárt, Baumgartner Luca pedig három aranyat és egy bronzot hozott haza.

A 12-14 éves korcsoportban Kovács Kitti 2 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet, Bakó Lili 3 arany-, 1 ezüst-, és 1 bronzérmet nyert, Fekete Anna pedig 2 arany- és 1 bronzéremmel lett gazdagabb. Az aranyérmeket csapatban szerezték a lányok, illetve Bakó Lili szabadon választott gyakorlatok során, Kovács Kitti pedig 3 perces futásban nem talált legyőzőre.

Gyurkó Flavia a 15 év felettiek korosztályában remek formában versenyzett, egyéni csúcsot ment gyorsasági versenyszámokban, és a gyakorlatai is jól sikerültek. Aranyérmes lett az egyköteles gyorsasági (félperces és 3 perces futás) versenyszámokban, a 4×30 másodperces gyorsaságiban, valamint a páros szabadon választottban, ezüstérmet nyert a páros duplában, bronzot pedig az egyéni szabadon választott gyakorlatok során.

A 18 esztendős Nagy Lola pedig Varga Kató Anikó tornaedzővel bíróként működött közre.
Érdekesség, hogy Londonban él Tancsics Emánuéla a szombathelyi klub egykori ugrókötelese, aki eljött Stratfordba, hogy megnézze a lányokat.

A nemzetközi bajnokság programjában holnap workshop szerepel, délután egy kis szabadprogram keretében pedig egy pillangófarmra látogatnak el az ,,aranyos” lányok.

A szombathelyi kötélugrók hétfőn érkeznek haza.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!