Először azt hittük, rosszul látunk, amikor a junior világ- és Európa-bajnok Halász Bencét és társait, így a sokszoros magyar bajnok Gyurátz Rékát és a többieket sem kalapáccsal, diszkosszal vagy éppen irdatlan súlyokkal a kezükben láttuk, hanem focilabdával. Aztán rájöttünk, hogy ez nem véletlen, csupán így ,,lazítanak” a kemény bajnokok. És nem hiába írtam idézőjelbe a lazítanak szót, hiszen a fiatal atléták nagyon keményen odatéve magukat ugyanúgy küzdöttek a teremben, mint a világ legkülönbözőbb dobóköreiben.

Általában minden év november elejéig a szabadban vagyunk, az óraátállítás utáni hétre időzítettük eddig mindig a terembe történő bejövetelünket, de a múlt heti nemzetközi asztalitenisz-verseny miatt csak egy héttel később tudtunk fedett helyre jönni. Eddig a kinti gödörben edzettünk, fociztunk, most viszont már a kiscsarnokban – tudtuk meg az egykori VB-ezüstérmes olimpikontól, Németh Zsolttól.

 

A Dobó SE mesteredzőjétől azt is megtudtuk, hogy a szezon utáni heti 3 edzés levezető része mindig 1 óra foci, és bizony a kalapácsvetők, diszkoszvetők és súlylökők között is feltűnnek ügyes labdarúgók.
Jól szerepelünk mindig a sportágak közötti összevetésben, nem játsszuk jól, de szeretjük a focit. Mindenki odateszi magát, legyen 14 éves vagy éppen 26, különben nem is lenne értelme. Igazából az teljesít jól versenyen is, aki nem szeret veszíteni, így aztán edzésen is szívvel-lékekkel hajt mindenki, emellett csapattagként küzdenek, mert nem lehet kihagyni a többiek miatt sem. Emellett pedig Gergelics Cintiának még komoly bal lába is van, amivel mindenkit megtéveszt – fűzte hozzá Németh Zsolt.

A Dobó SE versenyzői egyébként a jövő héten kezdik az alapozást, napi 2 edzéssel, kedden és csütörtökön hajnali futással és egy kevés TRX-edzéssel.

Az alapozás után Dél-Afrika sem maradhat el, az egyetemisták vizsgáinak befejezése után, január végén, február elején újra edzőtáborba vonulnak a Dobó SE legjobbjai.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!