Óriásit kockáztatott Kajáry Tibor, de megérte. A szombathelyi Firmitas SC súlyemelője hosszas felkészülés után állhatott a dobogó tetejére. A fővárosban megtartott Felnőtt Súlyemelő Országos Bajnokság 69 kilogrammosok súlycsoportjában bizonyult a legjobbnak a 37 éves versenyző.

– Négy éve nem versenyeztem ebben a súlycsoportban – emlékezett vissza Kajáry Tibor. Legtöbbször 77 kilogrammban indulok, ez egészségesebb is nekem, így talán a sérülések is elkerülnek.

A szombathelyi súlyemelő egyébként gyermekeivel már pénteken elutazott a verseny helyszínére, a hivatalos mérlegelés miatt.

– Nagyon kemény két hét van mögöttem, hiszen 7 kilogrammot kellett fogynom, de szerencsére sikerült leadnom. Igaz, ezzel korábban sem volt gondom, hiszen 1996 és 2003 között rendszeresen le kellett adnom néhány kilót az adott súlycsoport érdekében. Ugyanakkor a mostani versenyen csuklószorítót, térdgumit és övet is használtam, mert ez a hirtelen fogyás bizony nem tesz jót a szervezetnek – mesélte az újdonsült magyar bajnok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!