Egy hét alatt háromszor találkozik a Haladás és az UTE. A pénteki (3-1) Magyar Kupa mérkőzésen meglepte ellenfelét a Hali, és előnnyel utazhat a szerda esti visszavágóra. A két találkozó között a vasi megyeszékhelyen csaptak össze a felek bajnokin is.

Az eredmény csalóka lehet (1-3), mert nem volt akkora különbség a csapatok között, és ezt még a vendégek játékosa, Dégi Barbara is elismerte:
– A pénteki összecsapás számunkra káosz volt. Szoknunk kellett a termet, több sérült játékosunkra nem számíthattunk, és nem sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk. A találkozó után videóról kielemeztük a hibáinkat, és próbáltunk ezeken javítani. A szívosan játszó Haladás ellen igyekeztünk mindent megtenni a bajnoki mérkőzésen, és nyugtáztuk, hogy előreléptünk. A győzelemnek természetesen örülünk, de a mutatott játékban bőven van még mit javítanunk.

Bokor Laura betegen is a csapat rendelkezésére állt, és a harmadik szettben több pontot is szerzett a zöld-fehéreknek:
– Nagyon nehéz volt ez a két találkozó. Magyarország egyik legjobb csapatával mérkőztünk meg 24 óra leforgása alatt kétszer is. Voltak ezen a mérkőzésen is hullámvölgyek, és azt is tudtuk, hogy nehéz lesz átmentenünk a pénteki formánkat. Sajnos, nem sikerült, de annak mindenképpen örülök, hogy nagyon jól összeszokott a csapat.

Mucsi Péter szerint nagyon jól dolgoztak játékosai mindkét mérkőzésen, és büszke arra is, hogy mindent megtesznek tanítványai a folyamatosan fejlődés érdekében:
– A pénteki mérkőzéshez képest a szombati találkozó elejébe kicsit belealudtunk. Összességében egyenrangú ellenfelei voltunk az Újpestnek. Igaz, hogy nem vagyunk hozzászokva, hogy folyamatosan ilyen magasan jegyzett csapatok ellen kell helyt állnunk, de kezdjük utolérni azt a szintet, amit elvárok a lányoktól. A folyamatos terhelés miatti fáradtságot kell még orvosolnunk, mert az Újpesttel ellentétben nincs olyan hosszú kispadunk. A küzdőszellemet mindenképpen dicsérnem kell a csapatom esetében, és kijelenthetem, hogy ez az a csapat, amelyre lehet számítani. A játékban előforduló hibákat mindenképpen szeretnénk kiküszöbölni, és bátrabb hozzáállással kellemes meglepetéseket okozhatunk.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!