Ki gondolta volna egy hónappal ezelőtt, hogy Irving kapitánnyal a fedélzetén ennyire egységes csapattá válik a Celtics? Talán a legelvakultabb szurkolók sem. Mára pedig ligaelsőként nézhetik a csapat hátát a többiek. A Curry nevével fémjelzett Golden State és James király csapata is botladozik. Persze, ilyen-olyan magyarázatok mindig vannak, de elég beszédes tény, hogy a Boston a nyáron szinte teljesen új csapatot épített, és a rövid idő ellenére ütőképes gárda jött össze. Legutóbb az Atlantával bántak el könnyedén, ezzel a csapat 15. győzelmét aratta, így pedig beállították a franchise legjobb 17 mérkőzéses rajtját. Kérdés, hogy ki fogja megállítani Tatumékat?!

Sérülése miatt Curry néhány mérkőzést kihagyott, de visszatérését követően is döcög az a bizonyos szekér. Egyetlen negyed alatt majdnem ötven pontot kapott a GSW. Persze, a végén mégis a Warriors örülhetett, de ennyire rapszodikus teljesítménnyel aligha lehet bajnokságot nyerni.

A liga élén a Boston áll (15-2), mögöttük a nyáron szintén megerősödő Houston (13-4), a dobogó alsó fokán a címvédő 12-4-es mutatóval. Meglepetés, hogy a legutóbbi finálé másik résztvevője, a Cleveland Cavaliers csak a középmezőnyben található (9-7). A tabella utolsó helyén az a Dallas Mavericks áll (3-14), amely megélt már szebb időket is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!