November 21-én Bydgoszczban megkezdődött a birkózás történetének első U23-as világbajnoksága. Eddig ugyanis csak kontinentális szinten mérhették össze tudásukat az ifjú versenyzők. Összesen 18 fiatal magyar részvételével vonul be a történelemkönyvekbe ez a VB. A sporttörténelmi premieren 8 kötött- és 6 szabadfogású, valamint 4 női versenyző áll szőnyegre. Köztük ott van a szabadfogású 74 kilogrammosok mezőnyében Ligeti Richárd is, akivel a tornára való felkészülésről beszélgettünk.

– Úgy gondolom mindenki számára megvan a megfelelő rituálé. Véleményem szerint közvetlenül a verseny előtti drukk, a feszültség levezetésére szolgálnak. Ezek a bevett cselekvések, egyfajta kapaszkodót nyújtanak a versenyző számára. A “múltkor is nyertem mikor ez a szám szólt most se lesz gond”– elvét követve nekem is van ilyen babonám. Nekem a zene az egyik legmegfelelőbb ráhangolódási forma.

A verseny előtti este összeállítok magamnak egy válogatást, amelyekről úgy hiszem, hogy kellő lökést adhat a meccs előtti optimális pszichés állapotom elérésében. A birkózó szőnyeghez közelítve két kar illetve két combcsapás következik mellyel úgymond tesztelem magam és ellenőrzőm, hogy jól sikerült-e a bemelegítésem. Másokkal ellentétbe felszaladok a szőnyegre ezzel sugalva a riválisomnak, hogy én itt vagyok és alig várom hogy legyőzhessem – mesélte Ricsi.

Figyelmeztetjük az ellenfeleket, hogy vasárnap ne álljanak az útjába, mert ez a fiú bizony nem viccel!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!