Egy héten belül már a negyedik mérkőzését játszotta a Szombathelyi Haladás női röplabdacsapat. Mucsi Péter együttese az Újpest elleni sikerrel megvívott Magyar Kupa nyolcaddöntő után a Budaörs várt a zöld-fehérekre.

Az első szettben álomszerűen kezdtek a hazaiak. Stabil védekezés és eredményes támadások jellemezték a szombathelyiek játékát. A budaörsiek sokáig csak keresték, hogy melyik találkozón is vannak (25-12). A folytatásban már feljavult a vendégek játéka, de Paradžik és Merklinné pontjaival a második szettet is behúzták a hazaiak (28-26). A harmadik játék közepéig zengett a csarnok minden megszerzett pontnál, azonban 14-8-as állásnál valami megváltozott. A vendég időkérést követően szép lassan elfogyott az előny, majd a hajrában már a szerencsével is hadilábon állt a Haladás (24-26).

A szurkolóktól hajtott szombathelyiek mindent megtettek a negyedik szettben, de a legfontosabb pillanatokban rontottak, így vérszemet kaptak a vendégek és egy ötödik játékot is sikerült összehozniuk (18-25). A záró játékrészt a Budaörs kezdte jobban, de Mucsi Péter a legjobb pillanatokban kérte ki idejét. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a fáradtság kiütközött a szombathelyieken, így a vége a vendégeké lett (16-18). A találkozó végét jelszó sípszót követően néma csend volt a csarnokban, amely zsúfolásig megtelt. A Haladás játékosai a vereség ellenére mindent megtett a siker érdekében, azonban a parádés kezdés után elfogyott az erő és a szerencsével is hadilábon álltak.

Sok idejük nem lesz pihenni a zöld-fehéreknek, mert kedden már a Békéscsaba ellen lépnek pályára dr. Mucsi Péter tanítványai.

Haladás Szombathely – Budaörsi DSE
2:3
(12, 26, –24, –18, –16)

Haladás: Kinser, Merklinné, Bokor, Paradžik, Bagyinka, Kalman.
Csere: Reljić, Farkas (liberók), Zoltán, Fazekas, Horváth D., Mohl-Benesóczky, Dancsecs.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!