Jelenleg az ELTE Savaria Egyetemi Központ tanulója, 4 éves kora óta foglalkozik bmxezéssel, most pedig a Ninja Warrior ügyességi vetélkedőműsorban szerepelt eredményesen,a gencsapáti fiatal sportolóval, Vincze Gergellyel beszélgettünk.

-Nem titok, hogy mi együtt jártunk középiskolába, már akkor is tudtam, hogy imádsz sportolni, és biciklizni, milyen eredményeket értél el ebben a sportágban?

-A bmx pályafutásom számomra az egyik legfontosabb dolog, voltam már országos bajnok, osztrák-magyar bajnok, voltam az év sportolója és döntőbe jutottam egy olimpiai kvalifikációs versenyen is, valamint a válogatott kerettagságig is sikerült eljutnom.

-Miként jött számodra a Ninja Warrior? 

-Gyerekként sokszor néztem hasonló műsorokat a TV-ben, és reméltem, hogy egyszer nekem is lesz lehetőségem megmérettetni magam egy ilyen versenyen. Ez év elején egy barátommal éppen a konditeremben erősítettünk, amikor említette, hogy lesz ez a verseny és szerinte jelentkeznem kellene.

-Hogy zajlott a jelentkezés?

-Elutaztam pestre, ahol egy fizikai felmérésre került sor, majd egy interjúra, ezután pedig várakoztam, hogy hívjanak, pár hétre rá aztán csörgött is a telefon.

-Mesélj egy kicsit a versenyről, milyen érzés volt a TV-ben szerepelni?

-Maga a Ninja Warrior egy selejtezőből, és egy epizód fináléból áll. Elképesztő érzés volt végigmenni a pályákon, professzionális világítás és körülmények voltak és mellette óriási hangulat, talán a TV-ben át sem jött igazán, hogy mennyire tombolt a közönség.

-Tervezel még a jövőben ilyen típusú versenyeken elindulni?

-Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, egyelőre nincsenek ilyen irányú terveim, másra helyezem a hangsúlyt.

-Ha jól sejtem itt a bmx pályafutásodra gondolsz.

-Igen, sok tervem van még ezen a téren, amikről egyelőre nem szeretnék beszélni, a megvalósításuk csak rajtam múlik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!