A Premier Leauge 14. fordulójának tegnapi játéknapján a kiváló formában lévő Manchester City hazai pályán fogadta a Southampton csapatát. A mérkőzés jó iramban zajlott, mindkét kapu előtt adódtak lehetőséget, ám a manchesteriek szereztek vezetést a második félidő elején. A szentek ezután szinte a semmiből egyenlítettek a találkozó vége előtt 15 perccel, és ezután 10 emberrel védték kapujukat a mérkőzés végéig. Egészen a 96. percig amikor is Kevin de Bruyne hámozta ki a labdát a védők gyűrűjéből, ami Raheem Sterling elé került, és az angol szélső kiválóan csavarta be a kapuba a játékszert. A City győzött, Guardiola mégis feszült hangulatban volt a lefújást követően, szócsatába keveredett a soton játékosával, Nathan Redmonddal.

A spanyol mester így kommentálta a történteket: 

„A Southamptonnak számos szupertehetsége van, Redmond közülük az egyik. De egyszerűen nem akartak futballozni, a mérkőzés elejétől kezdve folyamatosan húzták az időt. Én pedig csak játékot akartam látni.”

„Meglepő volt a találkozó vége, sokat jelent számomra, az ellenfelünk ugyanis végig tíz emberrel tömörült a saját tizenhatosán belül, így nagyon nehéz volt támadni…”

A szakember elhivatottsága vitathatatlan, és úgy fest a barcelonai, majd a müncheni sikerek után Manchesterben is nyer bajnoki címet.

Érdekesség, hogy Sterlingnek nem ez volt az egyetlen fontos, hajrában szerzett gólja ebben a szezonban.

Forrás: ZERO CARTOONS

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!