Decemberben 30 esztendős lesz a Szombathelyi Műjégpálya, ezért aztán a jeles jubileumra készülő szervezők színvonalas programokkal várják a téli sportok szerelmeseit.

Már megírtuk ITT, hogy november 25-én ismét megnyitotta kapuit a műjégpálya és az idei jégszezont is a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség szervezi. A múlt heti nyitóprogram után, ma pedig már az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával ,,Mikulás a jégen” címet viselte az a program, amelyen színes mikulások és krampuszok érkeztek a nemzetközi szintű nagyon szórakoztató rendezvényre. De nemcsak a felhőtlen szórakoztatás, egy kis édesség is garantált volt, illetve ,,járt” mindenkinek.

A téli sportok szerelmesei között ott volt Koczka Tibor, sportért felelős alpolgármester is, aki szerint ezek a programok mindenkép erősítik a szombathelyi szabadidősport-életet. A városvezető a jelen mellett a jövő terveiről is beszélt a hungarysport.hu-nak.
Azt gondolom, hogy jó programokkal kicsalogathatók a diákok még ilyen cudar időben is. A fiatalok jól teszik, ha a meleg lakásból, a számítógép, az okostelefon mellől kimozdulnak és megmozgatják izmaikat.

Úgy tapasztaltam, hogy az elmúlt másfél évtizedben a szombathelyi fiatalok megkedvelték a korcsolyázást és a jégkorongot is, ezért hosszas előkészítő munka után hamarosan megkezdődhet egy fedett jégpálya építése is Szombathelyen. A város a területet biztosítja a Tao-s forrásból megépülő, mintegy 1,7 milliárd forintos beruházáshoz. Ha a közbeszerzés sikeres lesz, akkor egy éven belül át is adhatjuk a nagyközönségnek – fogalmazott a sportért felelős alpolgármester, aki korábban, testnevelőként még a síelést, ma inkább már a sífutást és a hóban való futást preferálja a téli sportok közül.

Visszatérve a december 3-i eseményre, Varga Jenő jéglovagtól, a vasárnap délelőtti esemény főszervezőjétől a helyszínen megtudtuk, hogy a 31. Szezonkezdet, akárcsak a ,,Mikulások a jégen” program is a Szova, illetve a Szabadidősport Szövetség szervezésében jött létre.
Játékos programsorozattal készültünk és mivel december hatodika hétköznapra esik, ezért december első hétvégéjén rendeztük meg a Színes Mikulások felvonulását. A gyerekek ízelítőt kaptak a Télapóról, a Mikulásról, nem kellett bérelni, nem kell otthonra külön fogadni Mikulást, hanem kijöttek ide és 15 különböző színben tündöklő Mikulással tudtak közösen korcsolyázni a kicsik és nagyok egyaránt – tájékoztatta weboldalunkat Varga Jenő, aki azt is elmondta nekünk, hogy a Szabadidősport Szövetség szervezésében Szombathelynek nagyon tartalmas a szabadidősport felhozatala.

Az Emmi és a Magyar Szabadidősport Szövetség is anyagiakkal támogatta ezt a rendezvényt, de forró teához és az érmekhez is az Emmi segítségével jutottunk hozzá, emellett a játékvezetők tiszteletdíját is ebből a forrásból rendezhettük – tette hozzá a főszervező.

Kiváló vetélkedők, fakutyázás, labdavezetés, kapura ütés, szlalom-gyakorlatok, valamint az oly népszerű kapu alatti átbújás is szórakoztatta a kilátogató szombathelyieket, akik között nemcsak Mikulások, de krampuszok is feltűntek.
Bojnár Fatime és Laurenczi Szomonetta a buli kedvéért jöttek, de korcsolyázni is szeretnek. Esünk. kelünk, de megy ez még majd jobban is, mondták korizás közben, majd sietve hozzátették, hogy már várják a versenyeket és azt is, hogy valamelyik kedves Mikulástól szaloncukrot kapjanak.

A Szombathelyi Műjégpálya minden hétvégén játékos családi vetélkedőkkel várja a téli sportok szerelmeseit, december 30-án pedig nagyin színvonalas évbúcsúztató jéggálára csalogatják a szombathelyieket és környékbelieket.

Ezt az eseményt egyébként szintén az Emmi és a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében bonyolítják majd meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!