Nagy Konrád 1000 után 1500 méteren is javított Calgaryban a gyorskorcsolyázók idénybeli harmadik olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén.

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a debreceni sportoló az 1500 méteres táv B divíziójában, azaz a második vonalban a 40 nevezett közül 16. lett 1:45.42 perces idejével. Ez több mint négy másodperccel jobb idő, mint amit az előző két vk-fordulón elért.
Nagy Konrádnak viszont a legrövidebb, 500 méteres távon nem sikerült javítania: szintén a B divízióban 32 induló közül 29. lett 35.99 másodperces idejével.
Ezekben a számokban 36-an indulhatnak a jövő februári, phjongcshangi téli olimpián: a vk-sorozat két-két novemberi és decemberi versenye alapján a legjobb húsz jut kvótához, míg a maradék 16 helyet a négy viadalon legjobb időeredményeket elérő versenyzők kapják meg. Nagy Konrád a calgaryi verseny előtt 1500 méteren éppen az utolsó kvótát érő helyen állt, de a kanadai városban – ahol felkészülése nagy részét tölti – nagy valószínűséggel 1000 méteren is olyan időt ért el még szombaton, amivel ötkarikás indulási joghoz jut.
Dékány Bence az olimpiai műsorban a dél-koreai játékokon debütáló tömegrajtos versenyszámban volt érdekelt, de 19. helyével nem jutott tovább az elődöntőből. Az új számban mind a 24 kvótát a vk-pontverseny alapján osztják ki.
Az olimpiai kvalifikáció jövő héten Salt Lake Cityben zárul.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!