A 12 táblán megrendezett összecsapáson, sajnos nem nyert partit a szombathelyi Haladás-Infraplan. Az 1-3. táblán Ruck Róbert nemzetközi nagymester, Németh Miklós és dr. Kovács Gábor nemzetközi mesterek tartották ellenfeleiket, itt 3 döntetlen született.

 

Sajnos a 4-8. tábla átütő nagykanizsai fölényt hozott: Kiss Attila, Pergel László, Farkas Gábor, Csonka Attila és Némethné Lakos Nikoletta is vereséget szenvedett.

 

 

 

Az ellenfél csapatában feltűnt a legendás nemzetközi nagymester, egykori világbajnok-jelölt és olimpiai bajnok, Ribli Zoltán is.

A 9-11. táblán Czupor Attila, Egri László és Magyar András is remizett, míg a 12. táblán Borhy Marcell vereséget szenvedett, ezzel 3-9 lett a végeredmény.

 

A forduló érdekesebb partijait Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester is meglátogatta, majd a Haladás-Infraplan szakosztály-vezetőjével, Pergel Lászlóval külön is elbeszélgetett.

 

A többszörös bajnokcsapat jóval erősebb a mieinknél. Ezt az is bizonyítja, hogy az olimpiai bajnok Ribli nagymester csak a 7. táblára fér be. A megszerzett 3 ponttal elégedettek vagyunk, a mérkőzés előtt nem gondoltuk hogy megússzuk ennyivel. A 6 döntetlen egytől-egyig kijátszott szép parti volt. Lehetőséget tudtunk adni sok fiatal tehetségnek az NB1-ben való játékra. Bemutatkozott az idei NB1 legfiatalabb játékosa, a 12 éves Borhy Marcell is.
Az NB1/b-ben nagy küzdelem után, a végsőkig kiélezett csatákban 6,5-5,5 arányú győzelmet aratott az ellenfél. Az utolsó partiban Németh Dénes nagyot mentett és a döntetlenjével meglett a győzelemért járó 2 pont.
Az Nb2-es bajnokságban a megyei rangadón váratlanul nagy siker született az azonos erők küzdelmeiből. Azt mondhatjuk, hogy itt nem álltunk hadilábon a szerencsével sem – értékelt Pergel László szakosztályvezető.

A szombathelyi NB I-es sakkozók 3 forduló után 11 ponttal a 8. helyen állnak. A 10 csapatos bajnokságot a 26 pontos nagykanizsaiak fölényesen vezetik.

 

 

 

A Hali sakkozói legközelebb december 17-én ülnek asztalhoz az NB I-ben, akkor a 9. helyen álló Dunaharaszti látogat Szombathelyre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!