A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörös mérkőzéseit rendezték kedden az A,B,C és D csoportban.

A-csoport
Manchester United 2:1 CSZKA Moszkva (Lukaku 64, Rashford 66′ ill. Vitinho 45′)
Hiába szerzett vezetést a vendég együttes, a United a második félidőben 2 percen belül megfordította a találkozót, így csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé.

Benfica 0:2 Basel (Elyounoussi 5′, Oberlin 65′)
A Benfica története során nem szerepelt ilyen rosszul még a BL-ben, 6 vereséggel és mindössze 1 rúgott góllal estek ki, míg a Basel ott lesz a folytatásban tavasszal.

Továbbjutott a Manchester United és a Basel, az Európa Ligában folytathatja a CSZKA Moszkva.

B-csoport
Bayern München 3:1 PSG (Lewandowski 8′, Tolisso 37′ 69′ ill. Mbappe 50′)
Két, már biztosan továbbjutó együttes csapott össze egymással az Allianz Arénában tegnap este, és a bajoroknak határozott játékkal sikerült visszavágniuk a kissé enerváltan futballozó PSG-nek a Párizsban elszenvedett vereségért. A csoport első helyét így is a párizsiak szerezték meg.

Celtic 0:1 Anderlecht (Simunovic öngól 62′)
Az Anderlecht legalább annyit elért, hogy nem győzelem és pont nélkül búcsúzik a sorozattól, ám a Celtic így is megelőzte őket a csoportban.

Továbbjutott a PSG és a Bayern München, az Európa Ligában folytathatja a Celtic.

C-csoport
Roma 1:0 Qarabag (Perotti 53′)
Hiába dolgozott ki rengeteg lehetőséget a hazai együttes, ezeket nem sikerült gólra váltaniuk, így a minimális különbség miatt a végéig izgulhattak, ám végül otthon tartották a 3 pontot.

Chelsea 1:1 Atletico Madrid (Saul 56′ ill. Savic öngól 75′)
A tavaly elődöntőig jutó matracosok számára a győzelem sem jelentett volna továbbjutást, míg a Chelseanek a döntetlen azt eredményezte, hogy lecsúsztak a csoport első helyéről.

Továbbjutott a Roma és a Chelsea, az Európa Ligában folytathatja az Atletico Madrid.

D-csoport
Barcelona 2:0 Sporting (Alcacer 59′ ,Mathieu öngól 90+1′)
A katalánok a biztos csoportelsőség tudatában léptek pályára hazai környezetben, így Ernesto Valverdenek volt lehetősége a rotációra, és olyan játékosoknak bizalmat adni, akik eddig kevesebbet szerepeltek a szezon során. Többek között Lionel Messi sem volt kezdő a találkozón, amit így is könnyedén megnyertek a gránátvörös-kékek, ráadásul a második góljukat a Barcelonából Sportingba igazoló Jeremy Mathieu szerezte, a saját kapujába pattant róla a labda.

Olympiakosz 0:2 Juventus (Cuadrado 15′ ,Bernandeschi 90′)
Papírforma eredmény született Görögországban, noha a győzelmet csak a 90. percben sikerült bebiztosítani a csereként beálló Bernardeschinek.

Továbbjutott a Barcelona és a Juventus, az Európa Ligában folytathatja a Sporting.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!