A Pro- Art Táncstúdió fiatal párosa tavaly még a junior korosztályban képviselte Magyarországot. Akkor kilenc kategóriában öt ezüst-, és három bronzérmet szereztek, ráadásul a latin amerikai táncokban, a paso doble-ban világbajnoki aranyérmet akasztottak a szombathelyi fiatalok nyakába. A 2016-ban elért kiváló eredmény után Réka és Dominik bizakodva utaztak ki a versenyre.

Idén első éves ifjúsági versenyzőként remekül megállták a helyüket a népes mezőnyben. A 15 esztendős Réka és a 16 éves Dominik 8 kategóriában indult és 7 bronzéremmel, valamint a tíztánc kategóriában elért ezüstéremmel térhettek haza. Vas Zsolt és Borbás Csaba tanítványai
kiválóan szerepeltek latin, kűr, samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble, jive, és a latin 4 tánc kategóriákban egyaránt.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium harmadikos, illetve elsős diákjainak egyébként a latin (szamba, chachacha, rumba, paso doble, jive) és a standard (angol keringő, tangó, bécsi keringő, slow-fox, quick-step) táncok a kedvencei.
A sok gyakorlás, az edzések és persze a különórák, a hétvégi versenyek, valamint a kisteleki edzések is nélkülözhetetlenek a sikerek eléréséhez. Szerintünk a fegyelem, a barátság, a szép tartás, a szorgalom, a figyelem, és az egymás iránti tisztelet mellett az iskolai tanulmányok is nagyon fontosak – nyilatkozta weboldalunknak a két fiatal, akik tánc közben is gőzerővel tanulják az angolt, a tánc hivatalos világnyelvét is.

 

A világbajnoki ezüstérmes páros hölgy tagját külön is megkértük, hogy értékelje a csehországi szereplést.

Kicsi korom óta táncolok, ami az életem egyik legfontosabb része. 5 éve vagyok versenytáncos és ezalatt az idő alatt sok szép eredményt értünk el mind korábbi párommal, mind Dominikkal. Azt gondolom, hogy minden sportoló vágya, hogy legalább egyszer életében amikor a dobogón áll, neki játsszák a magyar himnuszt. Ez tavaly megadatott nekünk, Így az idén még nagyobb feladat volt ugyanazon a versenyen elindulni, főleg egy korosztállyal feljebb.

Úgy indultunk, hogy szeretnénk döntőben táncolni legalább egy versenyszámban, így nagyon örültünk, amikor ezt az elképzelésünket sikerült megvalósítani. Az eredmény igazolja, hogy bár nagyon nehéz év áll mögöttünk, a megkezdett munkát folytatni fogjuk. Az eredményben nagy szerepe van edzőinknek, akik rengeteget segítenek nekünk – fogalmazott a hungarysport.hu-nak Nagy Réka.

 

 

 

A szombathelyi Nagy Réka és Krizsán Dominik felkészülését a MOL Tehetségtámogató Program és Szombathely városa segítette.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!