Azok a zágrábiak érkeztek vendégségbe Szombathelyre, akik a vízilabda históriájában már letették névjegyüket: a hatszoros jugoszláv bajnok, majd Horvátország önállósodása után tízszeres horvát liga-győztes, egyszer a jugoszláv, hatszor pedig a horvát kupát is megnyerte, de a nemzetközi porondon is letették névjegyüket, hiszen a LEN/Bajnokok Ligáját 11-szer, utoljára 2000-ben hozták el mindenki elől. Ez még mind semmi, hiszen egyszer megnyerték a LEN-kupát, négyszer a LEN Szuperkupát, háromszor pedig a LEN Kupagyőztesek Európa Kupáját.

A horvát első osztály jelenlegi második helyén álló klub és az aligátorok kapcsolatára jellemző, hogy a szombathelyiek korosztályos csapatai már többször jártak a horvát fővárosban, legutóbb november közepén töltött ott három napot a felnőtt- és két utánpótlásgárda, ezek után talán nem volt véletlen a Mladost mostani vendégszereplése.

A meccsen igazán bátran kezdtek Matajsz Márk ,,fiai”, hiszen 0-2 után az első hazai gólt a korábbi Európa-bajnok Kiss Csaba szerezte meg, majd Ekler Bendegúz is betalált, így 8 perc után 2-2 volt az állás.
A 2. negyedben Doma Péter talált be, ekkor át is vette a vezetést a hazai csapat, 3-2. Horváth Alex nagyokat védett, de a játékrész végén 5 méteresből átvették a vezetést a horvátok, 3-4.

A 3. negyedet a horvátok kezdték jobban, 3-5, majd egy mesteri támadás végén Polovic Krisztián szépített, 4-5. Két gólt lőttek a vendégek, majd a hajrában Ivan Basara találatával 5-7-re szépítettek a hazaiak.
Az utolsó 8 percet a horvátok nagyon megnyomták, kevesebb, mint 5 perc alatt 5 gólt lőttek, 5-12, majd Ivan Basara újra betalált, aztán csodaszép akció végén Garancsy András háttal a kapunak húzta be a játékszert, 7-12. A finis is a horvátoknak sikerült jobban, még 2 gólt lőttek, ezzel 7-14 lett a vége.

AVUS-Mladost Zagreb 7-14 (2-2, 1-2, 2-3, 2-7)
Szombathely, 300 néző, nemzetközi vízilabda-mérkőzés, Csanádi, Marjai.

AVUS: Horváth A. – Kiss Cs. 1, Garancsy 1, Polovic 1, Baj, Basara 2, Ukumanov. Csere: Ekler B. 1, Hajmási, Baranyai, Takács, Kurucz, Galambos, Cvetic, Juhász M., Doma 1, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.
Mladost Zagreb: Marcelic – Vlahovic 3, Biljaka, Bajic 1, Basic 1, Zovic 1, Bukic 3. Csere: Radu 3, Lazic 1, Strkalj, Paskvalin 1, Slade, Samardic, Jukic. Edző: Zoran Bajic.

Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy óriási megtiszteltetés volt, ilyen nagy múltú klub nagyszerű játékosait láthatta vendégül Szombathely.

Jó partnerek voltunk az elején, de aztán kijött, hogy ezt a ritmust még szokni kell, de így is nagyon csodás élmény volt ellenük játszani. Nagyon hosszú folyamat a kellő fizikumot megteremteni, még erőben, súlyban sokat kell fejlődnünk, Enikő a szárazföldön, én a vízben teremtem meg az esélyeket. Türelem kell közönség és a szurkolók részéről is. Nekünk január 20-án lesz az első meccsünk, amit mindenképp nyernünk kell, folyamatosan arra készülünk, miközben persze az olimpiai bajnokokkal teletűzdelt Fradi ellen is szeretnénk helyt állni december 16-án – összegezte a látottakat az AVUS mestere.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!