Folyamatosan fejlődik és számára ismeretlen területeket hódít meg Nagy Vivien, akit egy ország VV, majd DJ Seherezádé néven ismert meg. Ki gondolná, hogy az egykori valóságshow hősnőjének saját ruhamárkája van, több nyelven beszél folyékonyan és már a sportolói babérokra is tört. A 27 éves szépséggel készült kétrészes interjúnkból kiderül, hogy aki nagyot mer álmodni, az megvalósítani is képes, ha van elég kitartása és türelme.

Ugorjunk vissza néhány évet. Hat éve kezdődött az egyik kereskedelmi csatornán a Való Világ 5., amelynek szereplői között ott volt egy bájos szőkeség, aki a szenvedélyes nők közül került a műsorba. Nagy népszerűségre és ismertségre tettél szert, mégsem lettél celeb. Tudatos döntés volt?

– Mivel a celeb szóhasználatot, nálunk magyaroknál negatív kicsengéssel jellemzik, ellentétben külfölddel, ezért csak abban voltam biztos, hogy valamit csinálni szeretnék, ami Én vagyok. Nem akartam botrányokkal a címlapokra kerülni, ezért tudatosan húzódtam vissza és inkább a zenével szerettem volna foglalkozni. Nagyon szerettem lemezlovasként szórakoztatni a közönséget és ennek köszönhetően több kontinensen járhattam. Ismeretlen kultúrákkal, emberekkel találkozhattam, miközben széltében-hosszában beutazta a világot. Így hiába jöttek megkeresések a hazai médiából, nem tudtam eleget tenni ezeknek. Fogalmazhatunk úgy is, hogy mindent feladtam, hogy a zenének élhessek.

Ma már mégis inkább a fitness-termekben, vagy az iskolapadban láthatunk.

A lemezlovasok élete nagyon nehéz, kívülről csillogó világnak tűnhet, valójában kőkemény munka volt. Állandó utazások, fellépések, interjúk, fotózások. Hajnalban kerültél ágyba és előfordult, hogy aznap este új buli várt egy másik városban. Gyorsan és hamar ki lehet égni, ha maximalista vagy, már pedig én az vagyok. Öt hosszú év és a nagymamámnak tett fogadalmam miatt úgy döntöttem, hogy civil munkát vállalok, hogy ott is letegyem a névjegyem.

Mire cserélted a keverőpultot?

Egy íróasztalra, egy légitársaság alkalmazottja lettem, akik azonnal alkalmaztak. Sokat nyomott a latba, hogy anyanyelvi szinten beszélem az olasz és az angol nyelvet.

Már ahogy beszélsz erről az időszakról, látszik, hogy nem lehetett egyszerű.

Nem is volt az. Két és fél évet dolgoztam a légitársaságnál, de három hónapja azt mondta a szervezetem, hogy elég. Nem lehet egy stresszes munkakört, a ruhamárkám körüli teendőket úgy összefésülni, hogy ne legyen semmi gond. Sajnos lett. Egy szívritmuszavar közbeszólt és akkor mérlegelnem kellett mi az, ami igazán számít. Le kellett építenem minden olyan stresszfaktort, ami árthat. A lemezlovasok élete is eléggé feszített volt, így mondhatom, hogy hat éven keresztül pihenés nélkül gyűrtek le a hétköznapok. Demotivált lettem, ezért új célokat fogalmaztam meg.

Ekkor jött az új szerelem, a sport?

Igazából a lelkem mélyén tudtam, hogy ahogy éltem az nem normális, hiszen egyszerre csináltam három munkát: iroda, ruhamárka majd pénteken rohanás a reptérre, mert Dj-ként várt a fellépés. Nem volt szabadidőm, nem sportoltam és az irodai munka, valamint a mozgásszegény életmód megtette hatását. Amikor észbe kaptam már 10 kilogrammal többet mutatott a mérleg. Ingerült, stresszes voltam és demotivált, hiszen napi 8 és fél órában ideges utasok ügyeit kellett kezelnem problémájuk megoldásának reményében.

Alaposan megreformáltad magad…

Tiszta lappal kellett indítanom, ezért rengeteg könyvet olvastam az egészséges életmódról. Új recepteket felhasználva megváltoztattam az étkezési szokásaimat is. Majd táplálkozási tanácsadóként végeztem és jelenleg is iskolába járok, ahol sportoktatónak készülök. Annyira magával szippantott ez a világ, hogy szinte mindenki megjegyezte: rengeteget változtam az előnyömre.

(Ha érdekel, hogy mivel foglalkozik még Seherezádé és milyen tervei vannak, akkor ne hagyd ki az interjúnk folytatását se!)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!