Munka után az U11-es csapat edzéseit dirigálja, szabadidejében szeret horgászni, és mindene a labdarúgás. Tamási Rolanddal a Répcelaki SE csapatkapitányával beszélgettünk.

Hogyan kezdődött a kapcsolatod a labdarúgással?

Körülbelül 5 éves voltam, amikor a beírattak focizni Répcelakon, egyrészt mert a családból más is futballozott, másrészt már akkor is a labda volt a középpontban nálam.

Korábban szerepeltél NB II-ben, a Sopronnál és a Zalaegerszegnél töltött időszakról milyen emlékeid vannak?

Általános iskola végén kerültem Zalaegerszegre, ott lehetőségem volt megtapasztalni, hogy milyen egy profi közegbe tartozni. Heti 5 edzés, plusz egy mérkőzés segítette a fejlődésem, csatárként kerültem oda, ám végül szélsőként számoltak velem, volt, hogy a védelembe, volt, hogy a középpályán. Végigjártam a szamárlétrát az ifi korosztályig, és volt lehetőségem játszani a nagyok között, igaz csak a Liga bajnokságban. Ezután visszakerültem Répcelakra 2007-ben, akkoriban a csapat az NB III-ban szerepelt.

Az első évben is volt már jó pár sikerélményem, később pedig egyre meghatározóbb játékosa lettem az együttesnek. 2010-ben aztán leigazolt a Soproni VSE, ami nagyszerű érzés volt, mivel akkoriban a Győr megyeiek az NB III élmezőnyéhez tartoztak, és vezették a bajnokságot. Olyan játékosok mellett fejlődhettem, mint Bojan Lazic, vagy Smiljanic Mico, akik kiváló légiósok voltak, és játszottak az NB I-ben is. Már az első évben ugrottunk egy osztályt, és az NB II. Nyugati csoportjába kerültünk, ahol – mint újonc csapat – a bennmaradás volt az elsődleges célunk. Ez a szerencsének köszönhetően végül sikerült is. A szezon vége előtt azonban történt egy edzőváltás, ami számomra kedvezőtlen volt. Az új vezetőedző elképzeléseiben nem szerepeltem, így visszaigazoltam Répcelakra, ez történt, ha jól emlékszem 2012-ben, az akkor még NB III-ban szerepelt a csapat. A 2012/13-as szezonban aztán történt egy nevetséges átszervezés az MLSZ részéről, ami azt eredményezte, hogy a 16 csapatos bajnokságból 7. helyezett csapatként a megyeiben találtuk magunkat. A mai napig nehéz ezt elfogadnom. Ekkor még célkitűzés volt, hogy jövőre egyből vissza kell jutnunk az NB III-ba, de ez sajnos nem sikerült, hiába vertük meg oda-vissza a Sárvárt. A bajnokság utolsó pár mérkőzése érdekesen alakult…

Tamási Roland a neves transfermarkt.com oldalon is jegyzett játékos volt.

Mi a helyzet azóta a csapattal, aminek időközben te lettél a kapitánya?

A jelenlegi csapat célkitűzései között szerepel a feljutás, és a bajnoki cím, de a realitások szerint inkább az első 3 hely megszerzése az alap elvárás. A csapatkapitányi karszalagot a nyáron Csordás Lászlótól örököltem meg, a csapattagok szavazatai alapján. Megtisztelő számomra egy olyan csapat kapitányának lenni, aki 22 éven keresztül szerepelt NB-s bajnokságokban, és mert itt is kezdtem el a labdarúgást.

Szabadidőben mivel foglalkozol, itt is központi szerepet tölt be nálad a labdarúgás?

Igen, mert 2015 nyara óta a répcelaki U11-es csapat edzője vagyok. Nagy öröm számomra, hogy bár sok korosztálynál gond a létszám, és a játékosok érdektelensége, az én csapatomnál nem ez tapasztalható. Szerencsére minden évben sikerül a tehetséges fiatalokat elindítani a pályájukon, például az idén 3 tanítványomat is felvett az Illés Akadémia. Emellett ha időm engedi a futball mellett még horgászni is szívesen elmegyek, bár erre az utóbbi időben nem sok lehetőségem volt. 

Neked ezek szerint mindened a sport, van, aki mindebben támogat?

Szerencsére van, aki támogat, a barátnőm, aki szeptember óta már a mennyasszonyom is.

Értékeld pár mondatban a mögöttünk lévő őszi szezont.

Egyénileg pozitívan, mivel az 5. fordulóban tudtam csak bekapcsolódni a munkába, és az azóta eltelt időben sikerült 3 gólt lőnöm és több gólpasszt is kiosztanom. Csapatszinten a minimális elvárást teljesítettük, odaértünk a 3. helyre. Fiatal csapatunk van, talán ennek tudható be, hogy néhány értékes pontot elhullajtottunk, valamint a játékunk is hagyott kívánni valót maga után.

Mik a távlati célok az elkövetkezendő években?

Tavasszal célunk a dobogó megtartása, és a minél közönségszórakoztatóbb játék elérése. Szeretnénk kiszolgálni a csapat mellett kiálló nézőket. Jelenleg anyagi okok miatt a magasabb osztályban való indulás nem lehetséges, de minden évben szeretnénk a megyeiben meghatározó csapat lenni, akik mindig az élmezőnyhöz tartoznak.

Milyen volt az őszzáró bankettetek?

Elérte a célját.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!