Néhány napon belül egy legendával kevesebb lesz, akit lehet szeretni és gyűlölni, de egyet nem: közömbösnek maradni iránta. Phil “The Power” Taylor már akkor világbajnok volt, amikor Magyarország még csak ismerkedett a sportág alapjaival. A British Darts Organization (BDO) szervezetén belül kétszer lett világbajnok, majd a profik között (Professional Darts Corporation) további 14 alkalommal. A brit sportember legutóbb 2013-ban emelhette magasba a trófeát, de az biztos, hogy ez a bajnokság lesz az utolsó, ahol éles helyzetben csodálhatjuk játékát. Az 57 éves skót dartsjátékos ugyanis bejelentette visszavonulását. Az idei esztendőt tekintve elmondható, hogy mindent kiadott magából, hiszen a World Matchplayt megnyerte, a 16-szoros sikere pedig szintén rekordnak tekinthető.

Hogy szép lesz-e a búcsú, azt még korai lenne jósolni, hiszen rengeteg kihívója akad Phil Taylornak. Az idősebb, rutinosabb játékosok közül elég említeni a világbajnok Gary Anderson vagy Adrian Lewis nevét. A fiatal és sikerre éhes generáció képviselői között pedig szintén VB-címmel büszkélkedő Michael van Gerwent, Dave Chisnallt, Dave Chisnallt vagy Peter Wright-ot érdemes követni.

A mindenképpen a meglepetések tornája lesz a 2018-as PDC világbajnokság, ahol a legnagyobbak is bukhatnak és a kisemberek is győzedelmeskedhetnek. Egy biztos, az Alexadra Palace zsúfolásig megtelik, a kábelcsatornák pedig már az év elején megvásárolják a dartstorna közvetítésének jogát, amely az utóbbi évek legnézettebb sporteseményévé nőtte ki magát.

Mindenképpen érdemes lesz megtekinteni a mérkőzéseket, hiszen egy nem mindennapi eseménynek ígérkezik. Ráadásul egy legenda, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor is visszavonul, hogy helyet adjon a trónkövetelőknek. Tehát ez a VB, több tekintetben is történelmi jelentőséggel bír.

December 14-én kezdődik és 2018. január 1-én fejeződik be a PDC világbajnokság, amit a sporttelevízió is közvetíteni fog.

Egy kis kedvcsináló:

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!