A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) kiadványa megemlékezik a hat arany-, négy ezüst- és négy magyar bronzérmet hozó wroclawi seregszemle fontosabb történéseiről. A csütörtöki bemutatón a sportolók képviseletében a két számban győztes uszonyos úszó Senánszky Petra, a júliusi, lengyelországi versenysorozat legeredményesebb magyarja vette át az első könyvet.
Mészáros János, az NVESZ elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: “minden sportág életében van egy csúcsverseny, amely ciklikusan visszaköszön, amelyre kettőzött erővel kell készülni, mert úgymond az a “Verseny”. A mi sportágainknak, vagyis a Nemzeti Versenysport Szövetség alá tartozó szervezeteknek ez a Világjátékok”.
Az elnök emlékeztetett rá, hogy a magyar csapat sporttörténelmi sikert ért el Wroclawban.
“A tizennégy érem megerősítést és támogatást ad a munkánkhoz” – tette hozzá, kitérve arra: nem feledték el azt a feladatukat sem, hogy az eredményesség mellett tisztán, a fair play szellemében és doppingmentesen versenyezzenek. – “Büszkék lehetünk a magyar színeket képviselő valamennyi sportolóra, és arra is, hogy a Világjátékokon részt vevő 112 országból hazánk a 11. helyen végzett a nemzetek rangsorában.”
A bemutatón budapesti amerikai nagykövetség képviseletében David Newton helyettes konzul üdvözölte a résztvevőket, – az NVESZ tájékoztatása szerint – elismerését fejezte ki azért, hogy a magyar csapat közvetlenül az amerikai mögött végzett az éremtáblázaton.
A következő, 2021-es birminghami játékokat fontos állomásnak nevezte a Világjátékok történetében, mivel 1981 óta most először tér vissza ez a kiemelt sportesemény az Egyesült Államokba.
Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlással foglalkozó helyettes államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy az Emmi által biztosított támogatással az újonnan alakult NVESZ és a tagszövetségek nagyon hatékonyan gazdálkodtak, ezt az eredményes versenyzés is igazolta. Hozzátette: az NVESZ által képviselt sportágak értékes részei a magyar sportnak, a wroclawi kiemelkedő eredmények, a Budapesten rendezett szkander, majd kick-box világbajnokság sikere egyaránt mutatja a tagszövetségek és az NVESZ erejét.
A jubileumi tizedik Világjátékokon 31 hivatalos és négy meghívott sportágban bonyolítottak le versenyeket, 112 ország 3500 sportolója részvételével. A magyar színeket 13 sportágban 60 versenyző képviselte.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!